İhaleyi kazanan firma, yer tesliminin ardından Denizli İli Merkez Karşıyaka ve Aktepe mahallerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında yeşil alan ve park projesi işi inşaatına başladı.
TOKİ kontrollüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında, 700 dönümlük alan inşaat alanı olarak belirlenerek giriş çıkışlara güvenlik yerleştirildi. İş makineleriyle, Dokuzkavaklar Hasan Gönüllü spor salonu önünde inşaat çalışmalarına başlandı. Bu arada ekipler, yol yapımına başladı. Yolların, projeye uygun olarak genişletilmesi amacıyla iş makineleri yoğun çalışıyor. Diğer çalışmalar da ise TOKİ 1. Etap, 2. Etap ve 940 konutun yer aldığı alanda çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, söz konusu park hakkında bilgi verdi. AK Vadi Projesi’yle Denizli’de vadi projelerine başlandığını ifade eden Başkan Zolan, şunları dile getirdi:
‘Denizli’nin en büyük parkını bu bölgede yapacağımızı söylemiştik. AK Vadi aynı zamanda Türkiye’nin sayılı Ege’nin ise en büyük parklarından biri olacak. Çamlık Parkı’nın 2 katı büyüklüğündeki bir alanı kapsıyor. TOKİ ile görüşmelerimiz sonucunda ihale edilerek proje hayata geçirilmeye başlandı. Bilindiği üzere parkın yapılacağı alanda 3000 TOKİ konutumuz var. Park buradaki vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi tüm Denizli’ye de hitap edecek. Belediyemiz ve TOKİ, Denizli’mizin kaynaklarını da en az şekilde kullanarak Denizli’nin en büyük, en güzel ve en muhteşem parkına başladı. Bu kış ve gelecek yıl bahar inşaatı devam ederek seneye bu dönemler o bölgede herkesi parkta göreceğiz.’
   Başkan Zolan, ‘AK Vadi Projesi bittiğinde kentin en değerli yerlerinin söz konusu bölgeler olacağını belirterek, ‘Denizli’nin en değerli yerleri buralar olacak. Parkta ayrıca yüksek okul da yer alıyor. 2 tane futbol sahası var. Halı sahaların sayısını inanın ben bile unuttum. Vadi, dereleri, su oyunlarıyla, şelaleleriyle bizlere eşsiz zaman geçireceğimiz mekanla olarak karşımıza çıkacak’ dedi.
   -AK VADİ PROJESİ-
    Bağırsak Deresi olarak geçen alan, AK Vadi düzenlemesi olarak tamamlanacak. Bu bölge Denizli’nin en prestijli yeri haline dönüşecek. AK Vadi, 700 dönüm alanıyla İncilipınar’ın 3 katı büyüklüğünde bir vadidir. Bu alan yemyeşil olacak. İçinde parkların, spor alanlarının olduğu, okulların bulunduğu bölge haline gelecek.
   Yaklaşık 3000 TOKİ konutunun ortasında yer alacak park, hayalleri süsleyecek. Gökpınar Göleti’nden gelen su vadi içindeki göletlerden geçerek sulama kanalına verilecek. Bu alan, dinlenmek isteyenlerin, spor yapmak isteyenlerin, ciğerlerine kadar temiz hava solumak isteyenlerin ilk adresi olacak.