İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Konak ilçesinde, AK Partililer ile CHP'liler arasında bayrak gerginliği yaşandı. Basmane Meydanı'na bayrak asmak isterken bir grup CHP'linin saldırısına uğradıklarını söyleyen AK Partililer, olayı kınadıklarını açıkladı.
İddialara göre, meydanda bayrak süslemesi yapan AK Partili 3 kişiye, CHP'li bir grup saldırdı. CHP'liler bayrakları indirdi. Olaylar üzerine meydana toplanan her iki partinin üyeleri arasında tartışma başladı. Kısa sürede meydana gelen polis ekipleri olayları yatıştırmak için her iki tarafın yetkilileri ile görüştü. Ara ara gerginliklerin yaşandığı meydanda CHP'liler, "İzmir laiktir laik kalacak", "Burası İzmir Kayseri değil" şeklinde sloganlar attı. Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe binasının önünde meydana bayrak asmak için çalışma yaptıklarını belirten AK Partililer, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.
AK Parti İzmir İl Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun, "Arkadaşlar burada bayraklama çalışması yaparken CHP'li bir grup saldırmış. Saldıran arkadaşlar alkollü. Biz de geldik sakinleştirdik ortamı, polis arkadaşlar geldi. Saldırmalarını kınıyoruz. Çünkü biz onlara hiçbir şekilde ters muamelede bulunmuyoruz. Burası ilçe binamızın önüdür, yasal olarak bayraklama hakkı bizdedir. Buna rağmen 3 tane arkadaşımız burda çalışırken 30 kişi saldırmışlar. Emniyetten arkadaşlar müdahale etti. Olay şu anda tatlıya bağlandı. Ama bu davranışı kınıyoruz" dedi.
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise, yaklaşık 50 gündür bu alanda çalışma yapmadıklarını ve yarın genel başkanlarının geleceği için süsleme yaptıklarını söyledi. CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, "Yaklaşık bir saat önce bize bilgi geldi. Arkadaşlar alan süslemesiyle ilgili buradaydı. AK partili arkadaşların saldırısına uğradıklarını söylediler. Biz de geldik. Biz kimseye saygısızlık yapmadık kimsenin bayrağını indirmedik. Sadece İzmir'de yerelde iktidar olduğumuz bir noktada süslemek istedik. Saldırıya uğradık" diye konuştu.
Gruplar bir süre sonra meydandan ayrıldı. CİHAN