AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarının sektörlerin gereksinimleri dikkate alınarak hazırlandığını, hem kısa hem de uzun vadede piyasalara olumlu yansımaları olacağını açıkladı.

HÜKÜMETE GÜVENİN

AK Parti hükümetlerinin ekonomi yönetimi ve mali disiplin konusundaki başarılı icraatlarının bugüne kadar birçok krizin ve ekonomiye dış müdahalelerin önlenmesinde önemli rol oynadığını belirterek, “Şu iyi bilinmelidir ki; iktidarda ne yaptığını bilen bir hükümet vardır. Vatandaşlarımız ve iş dünyası hükümetimize güvenmeye devam etsin. Nitekim son olarak Sayın Başbakan’ımızın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları da, tıpkı daha önce yapılan reformlar gibi, yerinde ve zamanında müdahaledir. Bütün bu reformlar, dış kaynaklı spekülatif müdahalelere karşı ekonomimizi daha da dirençli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Son EKK kararları da, dirençli “Milli Ekonomi” modelinin oturtulması anlamında atılan uzun vadeli bir adımdır” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI KARARLAR ALINDI

EKK kararlarının, sektörlerin ihtiyaçları ve fikirleri alınarak, “tam isabet” sağlama hedefiyle alındığını vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Sayın Başbakan’ımızın açıkladığı kararlar, ciddi bir ön araştırma ve değerlendirme sonucunda alınmıştır. Bankacılık sektöründe yapılan düzenlemelerle, iş dünyasına nefes aldıracak, kredi temin olanaklarını kolaylaştıracak tedbirler alınmıştır. Aynı zamanda krediler de yeniden yapılandırılacak. Bu reel sektörle bankacılık sektörünün karşı karşıya gelmesini de önleyecek bir adımdır. Öte yandan piyasadaki nakit sıkıntısını rahatlatmak için, kredi garanti fonunun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuldu. Piyasada KOBİ’ler, büyük işletmeler, ihracat işiyle uğraşanlar, kısaca ekonomimizi ayakta tutan bütün sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuldu. KOSGEB'e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisindeki kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira verilecek. Bu destek 12 ay ödemesiz, toplam 3 yılda geri ödemeli olacak. Bu desteğin faizini de yine devlet ödeyecek” dedi.


İHRACATÇIYA ÖDÜL VAR!

Denizli’nin ihracata dayalı bir ekonomisi olduğuna da dikkat çeken Şahin Tin, “EKK kararları ile ihracatçıyı ödüllendiriyor ve teşvik ediyoruz. Eximbank'ın sermayesini arttırdık. Böylece, ihracat destekleri de otomatik olarak artacak. 2017 yılında bir önceki yıla oranla daha fazla ihracat yapan firmalarımızı ayrıca destekleyeceğiz. Bunlarla birlikte işverenlerimizin asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, esas prim ödeme gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak-Şubat-Mart primlerini 2017’nin Ekim-Kasım-Aralık aylarına öteliyoruz. Bu da işverenimize nefes aldıracak bir düzenleme” dedi.