GİRESUN (CİHAN)- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, yeni evleneceklere ve ihtiyaç sahiplerine ev müjdesinde bulundu.
    AK Parti’nin yeni projesi olan “Yeni Evleneceklere ve İhtiyaç Sahiplerine Ev” projesi hakkında bilgi veren Öztürk, yeni evlenecek gençlere dayalı-döşeli ev imkânı sağlanacağını, gelir düzeyi düşük ailelere de 100 lira taksitle konut verileceğini belirtti. Öztürk, şunları aktardı: “TOKİ aracığı ile halkımızı konut sahibi edindirmeye devam ediyoruz. Giresun’da geçmişten kaynaklanan plansız bir yapılaşma var. Ayrıca yıllar öncesinden gelen ihmaller nedeniyle güvenli olmayan estetik ve mimari bakımdan arzu edilir durumda bulunmayan bir şehirleşme söz konusu.” dedi.
    “AK Parti’nin yeni dönem iktidarında kurulacak Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve TOKİ imkânları ile kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı planladıklarını ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Bu planlama içinde bir yandan konut sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza aylık 100 TL gibi sembolik bir ücretle konut sağlamış olacağız, diğer yandan da şehrimizin doğasına yakışır güzellikle bir kent görünümü kazanmasını temin etmiş olacağız. Bu proje içinde ikinci önemli nokta, ekonomik sıkıntıları nedeniyle ev kuramayan ve bu yüzden de evliliğini geciktiren gençlerimizin tam anlamıyla “dayalı-döşeli” bir eve sahip olma imkânına kavuşacaklarıdır. Böylece evlenip yuva kuran gençlerimizin önündeki en büyük engeli kaldırmış olacağız. Bu bizim iktidar olarak sosyal sorumluğumuzdur. Muhtaç durumda bulunan insanlarımızın yüzünün gülmesi bizim için en büyük destektir. Çünkü AK Parti kadroları olarak samimiyetle ‘Halka Hizmeti Hakk’a Hizmet’ sayarız.” CİHAN