KÜTAHYA (CİHAN)- AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Muazzez Aslıhan Mercan, görevinden istifa etti.
Mercan, yaptığı yazılı açıklamada parti yöneticileri tarafından kendisinin tehdit edildiğini ve baskı uygulandığını iddia ederek, "20 Mayıs 2010 tarihinde atamayla gelmiş olduğum il kadın kolları başkanlığı görevimden 11 Ağustos 2011 tarihi itibariyle ayrılmış bulunuyorum." dedi.
İl başkanlığı görevine atamayla gelen Mustafa Yenipazar'ın göreve başladığı ilk günden itibaren kendisiyle ilgili yıpratıcı ve incitici eleştirilerde bulunduğunu anlatan Mercan, şöyle konuştu: "Bir Kütahya Milletvekilinin yakını olan ve yönetime girmek isteyen fakat parti tüzüğü gereği ve o günkü kadın kolları genel başkanının direktifi dahilinde kadın kolları asil yönetim listesine dahil etmediğim kişiler tarafından maddi ve manevi yıpratmaya maruz kaldım. 2011 Ocak ayında il başkanlığı görevine atamayla gelen Mustafa Yenipazar, göreve başladığı ilk günden itibaren şahsımla ilgili yıpratıcı ve incitici eleştirilerde bulundu. Parti teşkilatımızı saf tutmayıp kümülatifiyle kucaklamam, ayrım yapmayıp herkese eşit mesafede olmam başta il başkanı olmak üzere teşkilatın bir bölümünde rahatsızlık uyandırdı. Hatta il başkanı Mustafa Yenipazar milletvekili temayül yoklamasından hemen önce bana ‘Şükrü Nazlı, İsmet Duman, Ahmet Tan’ isimlerini zikrederek bunlara oy verilmesi için baskı yaptı. İl kadın kolları başkanlığı görevine geldiğim günden itibaren yapmış olduğumuz özverili çalışmalarımızın arşivlenmiş evrakları il başkanının ‘çalışmıyor’ ithamlarından hemen önce yok edildi. Genel seçim sürecindeki çalışmalarımda il başkanından herhangi bir destek görmek şöyle dursun, il başkanı tarafından tam manasıyla bloke edildim."
Seçimlerin ardından AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar tarafından istifasının istendiğini ve kabul etmemesi halinde "sonuçlarına katlanırsın" kelimesinin kullanıldığını öne süren Mercan, "27 Temmuz 2011 tarihinde il başkanı Mustafa Yenipazar ve hukuki işler başkanı Ali Çetinbaş’la yaptığımız son görüşmemizde Mustafa Yenipazar istifa etmemi istedi. İstifa etmezsem de ‘her türlü yıpratmaya ve iftiraya hazırlıklı ol’ diyerek beni tehdit etti. İşte bu sorunların kişileştirilmesiyle saymış olduğum gerekçeler neticesinde partimizin genel misyon ve vizyonuna zarar gelmemesi, bu bağlamda birim olan kadın kollarının, bu süreçte daha fazla zarar görmeyip yeniden yapılandırılarak bıraktığım yerden çalışmalarına aynı hızla devam etmesi için görev yaptığım Kütahya il kadın kolları başkanlığı görevimden ayrılıyorum." diye konuştu. CİHAN