AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, yapılacak kongreye Denizli olarak tam kadro katılacaklarını söyledi. 
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, 27 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek 1. Olağanüstü kongre öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Kongrede AK Parti’nin Genel Başkanının ve Başbakanın seçileceğini vurgulayan Örki, “Milletin partisi, birliğin adresi AK Partimiz 27 Ağustos’ta Ankara’da 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni yapacak. Partimiz bu kongreyle yeni genel başkanını seçecek. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi, kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Olağanüstü Kongremizde, tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olan genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edilecektir” dedi.
12 yıllık AK Parti hükümetlerini ve ülkenin içinden geçtiği süreci değerlendiren Örki, karşılarına çıkan engelleri yıktıklarını da ifade ederek, “Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu. Engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. Bizler AK Parti olarak bugüne dek demokraside, ekonomide, belediyecilikte, dış politikada yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz. Bizim davamız milletimize layık olduğu demokrasiyi, refahı, gücü ve dünyada saygınlığı kazandırmaktır. Bunun için Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için büyük hedefler koyduk. O ufka doğru bütün sevdamızla, gücümüzle, gayretimizle yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
27 Ağustos’un bir milat olacağını ifade eden Örki, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. AK Parti; birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir. 1. Olağanüstü Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.