Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk milletini var etmek uğrunda üstün bir cesaret ve feragat gösteren gazilerimize bir minnet borcu olarak idrak ettiğimiz bugünü, en içten duygularımızla kutluyoruz.
Kahraman milletimizin yaşadığı en yakın kahramanlık tarihi Milli Mücadelemizdir. Türk Milleti kendisine yakışan ve tüm dünyaya örnek olan başarıyı burada da elde etmiştir. Bunun neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun şahsında gazilerimizi 19 Eylül 1921 tarihinde  "Gazi" unvanıyla şereflendirmiştir. 
Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir.
Milletçe bunun bilincinde olan bizler, ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizin tümünü, daima sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.
Ülkemizde son günlerde yaşadığımız terör olaylarında vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında er ya da geç yok olacaklardır.
Adalet ve Kalkınma Partisi olarak ülkemiz değerlerine ve insanına sonuna kadar bağlı olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmekten onur duyarım.
Saygılarımla...