AK Parti Denizli İl Başkanlığında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle parti binasında bir etkinlik düzenledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol’un da katıldığı kahvaltının ardından AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Dün Yaşanan terör olaylarını kınayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ‘’ Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Meydanı terör örgütüne, bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız. Dünyanın pek çok ülkesinde terör örgütleri konusunda iki yüzlü bir tavır ortaya konduğunu görüyoruz, Bunlar sizler tarafından da yakından bilinen, takip edilen konular. İşte bu yüzden dayanışma içinde olmalıyız. Tüm dünya da aynı tavrı ortaya koymalı, teröre karşı bir bütünlük içinde hareket edilmelidir. Unutulmamalıdır ki terörün iyisi veya güzeli yoktur. Elinde silah olan her terörist tüm insanlık için bir tehlikedir. Paris’teki saldırıda nasıl omuz omuza durduysak Ankara ve İstanbul saldırıları için de durmalıyız. Uluslararası terörizme karşı birlikte mücadele edilmelidir’’dedi.
Yeni anayasanın artık kaçınılmaz olduğunu kaydeden Filiz, ‘’ Tüm toplumsal kesimler siyaset kurumundan yeni anayasa bekliyor. Yeni anayasa tüm siyasi partilerin birinci gündem maddesi olması gerekir. Bu mesele sadece AK Parti’nin değil, Türkiye’nin ve tüm partilerin meselesidir. Bu milleti halen darbe anayasalarına, darbe hukukuna mahkum edenler tarih önünde hesap veremezler. Tüm kesimlerin artık düşünmesi ve tartışması gereken ’yeni anayasa hangi temeller üzerine inşa edilecek’ sorusu olmalı. Yeni anayasa nasıl bir ülke olmak istediğimizin cevabını verecektir. Ya enerjisini kısır tartışmalarla tüketen bir ülke veya yüz yıllık sorunlarını kökten çözüp umutla geleceğe yürüyen bir ülke olacağız. Türkiye’nin ihtiyacı, ruhuyla da lafzıyla da Türkiye’nin ihtiyaçlarına hitap edecek yeni bir anayasadır. Türkiye bu mevcut anayasa ile yol alamaz’’diye konuştu.
Başkanlık sistemini vatandaşlara anlatacaklarını da kaydeden Filiz şöyle konuştu: ‘’ Tabii ki Başkanlık Sistemi Türkiye’ye özgü olacak, ülkenin ihtiyaçlarına uygun olacak. "Biz bir rejim tartışması yapmıyoruz. ’ Türkiye’nin yapısına en uygun siyasal sistem hangisi olmalıdır’ tartışması yapıyoruz. Başkanlık Sitemi denildiğinde bazı muhalifler hemen Başkanlık Sistemi’ni Türkiye’nin eyaletlere bölünmesiyle, diktatörlük arzusuyla, alakasız konularla özdeşleştirerek tartışılmaz hale getiriyor. Halbuki Başkanlık Sistemi, bunların hiçbirisiyle ilgili husus değil, bir siyasal sistem tartışmasıdır"
Biz yeni Türkiye; yeni Anayasa yapılırken diyoruz ki Türkiye’yi 2023’e, 2053’e taşıyacak, ülkenin hızlı karar almasını sağlayacak, sorumluluğunu üstlenmiş, yasama organı içinde çıkmayan bir yürütme ve bunun başında Başkan’ın seçimle gelmesi gerekir diyoruz.’’
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ayrıca Bayırbucak Türkmenleri için parti olarak bir yardım kampanyasına başladıklarını da sözlerine ekledi.