İSTANBUL (CİHAN)- Kadıköy’de bir şahıs, ailesi sevdiği kızı istemeyince kendisini Kurbağalıdere’ye attı. İtfaiye, polis ve arkadaşları, deredeki şahsı kurtarmak için uzun süre uğraştı. Yaklaşık 2 saatte kurtarılan şahıs hastaneye kaldırıldı.
Olay, Zühtüpaşa Mahallesi Recep Peker Caddesi üzerinde dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, evli olan Kurtuluş Başbüyük geçinemediği eşiyle boşanma aşamasına geldi. Boşanma davası sürerken Başbüyük, ailesinden aşık olduğunu söylediği başka bir kızı istemesini istedi. Ailesi, Kurtuluş Başbüyük’ün sevgilisini istemedi.
Kadıköy’de esnaf olan Başbüyük, alkol aldıktan sonra kendisini Kurbağalıdere’ye attı. Başbüyük’ün dereye atladığını gören arkadaşları ve vatandaşlar, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ve polis hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Başbüyük, uzun süre kendini kurtarmaya çalışan arkadaşlarına ve ekiplere direndi. Başbüyük, derenin kenarındaki ağaç dallarına tutunarak batmamaya çalıştı. Kurtarma botuyla Başbüyük’ün bulunduğu yere gelen itfaiye ve polis ekipleri, şahsı bota bindirdi.
Yaklaşık 2 saat sonra karaya çıkartılan Kurtuluş Başbüyük, alkolün de etkisiyle ayakta durmakta zorlandı. Arkadaşlarına sarılan Başbüyük, görüntü almaya çalışan kameralara tükürerek tepki gösterdi.
Arkadaşları, ailesinin sevdiği kızı istememesi yüzünden Kurtuluş Başbüyük’ün kendini dereye attığını söyledi. Başbüyük, ambulansla hastaneye kaldırıldı.



CİHAN