Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere İlimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ilk olarak Denizli Valiliğini ziyaret etti. Bakan Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre ilk aşamada 7 bin kadroya yerleştirme yapılacağının müjdesini Denizli’de verdi.
Valilik binası girişinde polis tören mangasını selamlayan Bakan Şahin daha sonra Valilik Makamına geçerek Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret etti. Ziyarete Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti.
Vali Abdülkadir Demir, makamında Bakan Şahin'e Denizli'de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Denizli, bölgesinde insanların çalışkanlığı ve üretkenliği ile bilinen bir kent. En önemli özelliği hayırseverlerin her alanda verdiği destek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ilgisiyle her zaman ileri giden bir kent. Sizin sorumluluğunuzda olan her sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarımız görev alıyor. Denizli’de insanlarımız sorunlarına sahip çıkıyorlar” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, Denizli’nin emin ellerde her geçen yıl gelişen ve güzelleşen bir İl olduğunu söyleyerek, “Denizli, bölgenin parlayan bir yıldızı. Valimizin, Milletvekillerimizin gücünü birleştirmesi ile kentin sorunları geride kalacak. Bakanlığımız yeni bir yapılanmaya gitti. Şu anda bakanlığımızda önemli atılımlar yapıyoruz. Koruyucu aile sistemini güçlendiriyoruz. Yurtlarda koğuş sisteminden çıkıp sevgi evlerine, sevgi evlerinden ise çocuk evlerine geçtik. Engellilerimiz bize bağlandı” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre ilk aşamada 7 bin kadroya yerleştirme yapılacağının müjdesini de Denizli’de verdi. Engellilerin istihdamı için ilk kez uygulanan bir metotla engellilerin kendi içlerindeki gruplara göre sınava alındığını ve bunun dünyaya örnek olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “İlk aşamada 7 bin kadromuza yerleştirme yapacağız. Sayın Başbakanımızın talimatıyla takibiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıkacak. Şimdi inşallah bu kalan boşluğu da dolduracağız” dedi.
Bakan Şahin, bakanlık olarak üzerinde önemle durdukları bir konunun da aile ve aile değerlerinin korunması olduğunu belirterek, boşanmaların nedenini ortaya koyarak koruyucu tedbirler alınması için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda çiftlere evlilik öncesi eğitim verilmesinin de yer aldığını ve yaptıkları çalışmayla bu konuda bir standart oluşturduklarını dile getiren Şahin, “Bakanlık olarak evlilik öncesi eğitim standartlarını oluşturduk. Ankara'da bunun çalışmasını yaptık. Belediyeler Birliğimizle de bunun müzakeresini yapacağız. Denizli Belediyesi'nin de bu konudaki çalışmasını biliyorum. Ama biz bir standart oluşturup ihtiyacımız olan sağlık bilgisi, hukuk bilgisi, aile içi iletişim nasıl güçlenecek, gençler yeni evlendiği zaman yaşayabileceği problemlere karşı nasıl tedbirler alacak, bütün bu çalışmaları tamamladık. Önce Ankara'da bunun pilot çalışmasını yapıyoruz, arkasından da bütün Türkiye'de uygulayacağız” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlığının en önemli projelerinden bir tanesinin de ‘Aile Sosyal Destek Uzmanlığı’ olduğunu belirterek, “Her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak. Biz bu modeli Karabük ve Kırıkkale'de uygulamaya başladık. Buradan çıkan sonuca göre de bir ay içerisinde bölgesel pilot çalışmasına başlayacağız. Bunu tamamladığımız zaman, uygulama dünyada da önemli bir model oluşturacak” dedi.
Bakan Şahin daha sonra Denizli Belediye Başkanlığını, partisinin il başkanlığını ve Denizli Belediyesi Kent Konseyini ziyaret etti.