Denizli Ağrılılar Derneğimizin Düzenlediği’nin her yıl düzenlemeyi kararlaştırdığı Dostluk ve Kardeşlik Gecesinin birincisi yapıldı. Birinci Dostluk ve Kardeşlik Gecesine 2000 üzerinde davetli katıldı.
Geceye Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Emin Haluk Ayhan ve Hasan Erçelebi, Denizli Eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, siyasi parti temsilcileri, Ege bölgesi Ağrı Dernekleri Fedarasyon Başkanı Hasan Karabağ, sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Denizli Ağrılılar Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, Denizli’ye doğu ve güney doğu Anadolu bölgesinden göç ederek gelen yaklaşık 100 bin yurttaşın sorunlarına çözüm bulma konusunda bizlere her zaman destek veren Vali Yavuz Erkmen’e teşekkür ederek, “ Bizlere devletimizin sevgisini,şefkatini ve sahiplenme duygusunu hissettirdiğinden dolay,sosyal devletin en güzel örneğini vermektedir. Bugüne kadar tüm sorunlarımıza çözüm bulma konusunda yardımcı olmuştur. Valimizin ve il emniyet Müdürümüz Atilla Çınar’ın halkın arasında olmaları, onların bulundukları mahalelerde onlarla bir araya gelmeleri, sorunlarını dinlenmeleri, vatandaşlar tarafından takdir edilmekte  bizleri de fazlasıyla mutlu etmektedir. Devletin yurttaşlarına sahip çıkması onlara güven vermesi,halkın devletine olan saygınlığını ve sorumluluğunu artırmaktadır. Sivil toplumu temsil eden birisi olarak ilimizde yaşadığımız bu güzelliğin ülkemizin her ilinde örnek alınması arzumuzdur. Böyle güzelliklerin ortaya çıkması insanlarımızın huzur ve mutlulukla yaşanılabilir bir ortamda yaşamalarına neden olmaktadır” diye konuştu.
Vali Yavuz Erkmen de, ilimizde yaşamakta olan Ağrılı vatandaşların sorunlarına çözüm bulma amacıyla kurulan ve bir sivil toplum kuruluşu olan Denizli Ağrılılar Derneği’nin hemşehrilerini bir araya getirme ve sorunlarının çözümü noktasında önemli bir görev yerine getirdiğini ifade ederek, “Dernek Başkanımız Cesim Koçyiğit’in şahsında tüm dernek yöneticilerini ve üyelerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi, onların mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları bizleri de mutlu etmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bizler her zaman vatandaşımızın yanındayız. Ülkemizin her köşesi birbirinden güzel. İşte bu güzel yerlerden gelen vatandaşlarımız Denizli’mizde, Denizlililerle kaynaşarak birlik içinde, mutlu şekilde yaşıyorlar, Denizli ekonomisine katkı veriyorlar. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da birlik beraberlik içinde, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeden yalnız Denizli’de değil, tüm ülkemizde yaşamaya devam edeceğiz. İlimizi ve ülkemizi kalkındırmaya, insanımızı refah düzeyini artırmaya çalışacağız” diye konuştu.