Denizli'de yaşayan Hatin Gören, 6 yıl boyunca sık idrara çıkma, ani sıkışma hissi, idrar yaparken daha da şiddetlenen mesane bölgesinde yanma ve ağrı şikayetleri nedeniyle PAÜ Hastanesi Ağrı Kliniği'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, Gören'in kadınlarda sık görülen ağrılı mesane hastalığı olduğu belirlendi. Klinikte Prof. Dr. Ercan Gürses tarafından yapılan ameliyatla, Gören'in ağrılı bölgesine ağrı pili yerleştirilerek ağrılarından kurtulması sağlandı.

Son yıllarda tedaviye dirençli pek çok ağrının yerleştirilen ağrı pilleriyle iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan Görses, "Ağrılı mesane (kronik intertisyel sistit) kadınlarda sık görülen tedavisi güç bir hastalıktır. Sık idrara çıkma, aniden ortaya çıkan sıkışma hissi ve mesane bölgesinde şiddetli ağrı en tipik bulgularıdır. Ağrı bazen mesane dışında cinsel organlara hatta bacaklara yayılabilir. Hasta günlük yaşamını sürdüremez hale gelir. Hastalığın tanısı ve temel tedavisi üroloji kliniklerinde yapılır. İlaçlar, ameliyatlar, uygulanan farklı sinir bloklarına karşın yakınmaları ortadan kaldırılamayan, yapılan tetkiklerinde başka bir patoloji bulunmayan hastaların tedavilerinde ise ağrı kliniklerinde yerleştirilen ağrı pili son derece başarılı bir yöntemdir. Hastamızın tedavisinde kullandığımız özel ağrı pili yerleştirilme yöntemi dünyada sayılı merkezlerde yapılmaktadır" dedi.








Ağrılarından kurtulan Hatin Gönen ise ağrı pili takılmasının ardından sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Sıkışma, sık idrara çıkma hissi normale döndü. Çok uzun bir aradan sonra korkmadan evden çıkıp, geziyorum. Huzurla uyumanın ve en önemlisi torunlarımla vakit geçirmenin tadını yaşıyorum" dedi.