4 gün boyunca yoğun bir program şeklinde planlanan Kış Etkinleri, sosyal faaliyetler renklendirilerek icra edildi. AGD Denizli Şubesi Liseler Komisyon Başkanı Halil Akpınar yaptığı açıklamada, kış etkinlikleri programının ortaokul, lise öğrencilerimiz ve özellikle okuma grupları öğrencilerimizin üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığını dile getirdi. Kış etkinlikleri programında ortaokul, liseler gençleri ile yoğun bir sosyal faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Akpınar, “Dört ay gibi uzun bir süre okul hayatına devam eden öğrencilerin iyi bir dinlenmeye ve ikinci dönem için moral motivasyona ihtiyaçları var. Biz bu yıl bir çok sosyal etkinlik ile gençlerimizden ilk dönemin yorgunluğunu aldık, ikinci döneme aşkla, heyacanla hazır hale getirdik hamdolsun” dedi. 

YENİ BİR DÜNYAYI YETİŞTİRDİĞİMİZ GENÇLER İLE KURACAĞIZ

Öğrenci velilerinin yapılan çalışmadan duyduğu büyük memnuniyeti ifade eden Akpınar, “Veliler, AGD’ye gelen gençlerin hayata bakış açılarının değiştiğini, çocukların hayatlarında hem manen hem de ilmen büyük bir gelişme gördüklerini ifade ediyorlar. Tabi bu bizi çok mutlu ediyor. Demek ki, ilgilendiğimiz öğrencilerde genel manada vazifemizi yerine getirebiliyoruz çok şükür. Fakat hiçbir zaman yaptığımız çalışmaları da yeterli görmüyoruz doğrusu. Çünkü bizim yeni bir dünya kurma hedefimiz var. Bu yeni dünyayı yetiştirdiğimiz gençler ile kuracağız. Bu yıl otuz  kişilik öğrenci kadromuz ile kış etkinliklerini yaptık. Halbuki hedef kitlemiz, binler hatta onbinler… Biz tüm gençlere ulaşmalı, bu çalışmayı çok daha yoğun katılımlar ile yapmalıyız. Açıkçası bunun ezikliğini yaşıyoruz. Heyhat,  imkanlar ancak buna imkan sağladığı için bu kadarını yapabildik” şeklinde konuştu.  

BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ GÜCÜ İMANLI GENÇLİĞİDİR

Bu çalışmaları yapabilmenin büyük maliyetler ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Akpınar, “Öğrencilerimiz ile sosyal faaliyetler gerçekleştirdik, Pamukkale ve Bağbaşı teleferiğine gittik. Yine Denizlimiz’de gezilmesi görülmesi gereken mekanları ziyaret ettik. Oyunlar oynadık. Her bir faaliyetimiz ciddi bir maliyet olarak karşımıza çıktı. Bu masrafların kaynağını bulmak zorundayız. Maddi konular ile ilgili bir ekibimiz yoğun çalışmalar yapsa da, sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler bu çalışmaları yaparken hiçbir maddi beklenti içerisinde değiliz. Bu ülkenin en önemli gücü imanlı gençliğidir diye düşünüyor, gece gündüz demeden ahlak ve maneviyat yüklenmiş gençler olsun diye çalışıyoruz.  Bu bağlamda bu çalışmalarda toplumumuzdan madden ve manen destek bekliyoruz. Herkesin bu çalışmaların bir ucundan tutmasını arzu ediyoruz. Taşın altına elimizi değil, bütün bedenimizi koymamız gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu ülke bizim, bu gençlik bizim. Yarınlar için endişe değil, ümit beslemek istiyorsak AGD’nin çalışmalarına tüm kesimlerden destek bekliyoruz. Allah c.c. çalışmalarımızda bizlerin yardımcısı olsun” diyerek sözlerine son verdi.