Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Çanakkale Zaferimizin 101. Yıldönümünde yüzlerce gençle birlikte Çanakkale’ye çıkarma yaptı. Düşmana bu vatan geçilmez diyen ve destan yazan dedelerini unutmayan Anadolu Gençlik Erleri, Akbaş Şehitliğinde bir tas çorba içerek ve daha sonra şehit dedelerinin mezarlarını ziyaret ederek dualar etti.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk Çanakkalede Gençlere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında şunları aktardı; Çanakkaleden dersler ve ibretler alınması gerektiğinin vurgusunu yapan  öztürk, her birimiz şu soruyu kendimize sormalıyız: Seyit onbaşı ve diğer mücahit Mehmetçikler gibi, şartlar ne olursa olsun “ Ya ALLAH” deyip, insanlığın ıslah ve ihyası için mi çalışıyoruz yoksa İngiliz ordusunda bulunan Hintli, yeni zellandalı Müslümanlar gibi para, menfaat vs. için şuursuzca davranıp, insanlığın ifsat ve yok olması için mi çalışıyoruz. Müslümana yakışan, şuurlu bir şekilde yeryüzünün saadeti için çalışıp, Ahirette huzura ermektir. Dedi.   “Binlerce gencimizle on dördünde, on beşinde, on altısında hakka yürüyen şehitlerimizin huzurundayız. İşte bu boğaz, Çanakkale boğazı. Burada deniz tuzdan ve sudan ibaret değil. İşte bu topraklar, Gelibolu toprağı. Bu topraklardan sadece çayır, çimen ve ağaç fışkırmıyor. 101 yıl öncesinden gelen sesler. Top sesleri, tüfek sesleri, insan sesleri. Tekbirler ve şehadetler. Bugün burayı gezerken toprağa, denize ve gökyüzüne şahadet mertebesine ulaşmakta olan on beş yaşlarında bir delikanlının gözüyle bakalım. Bugün burayı gezerken metrekareye düşen 6000 merminin kokusunu alalım. Bugün burayı gezerken taze gelin gibi, kurban gibi kınalanıp cepheye gönderilmiş 45 kiloluk bedenlerin mücahedesini düşünülelim.” 

ÇANAKKALE ECDADIN HAKKIN BATILA GALİP GELMESİ İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ YERDİR
Çanakkale’de ecdadın hakkın batıla galip gelmesi için şehit düştüğünü belirten Öztürk, “ Ecdadımız bu İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için Hakk’a yürüdü. Müslümanların birliği ve dirliği için Hakk’a yürüdüler. İslam’ın baş şehri İstanbul düşmesin diyerek Hakk’a yürüdüler. Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için Hakk’a yürüdüler. Burada Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut tüm ecdadımızın ortak bir dili vardı: Allahu Ekber. Çanakkale’de İslam kardeşliği vardır. Çanakkale’de İslam Birliği vardır. Çanakkale’de şahadet aşkı, cihat ruhu vardır.” dedi. 

Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasının başkaları tarafından çizildiğini anlatan Öztürk, “Çanakkale hepimizin en önemli ev ödevidir. Bu ödevin sınavı cihattır. Bu ödevinin sonunda geçme notu ya şahadettir, ya gaziliktir. Bu ödevin yaparken başvurulacak kaynak şuurdur. Her savaşın öncesi ve sonrası iyi analiz edilmelidir. Farkında olarak ya da olmayarak Siyonistlerin hizmetine giren bir takım odaklar Osmanlıyı peş peşe savaşlara sürükleyerek ve aynı zamanda ırkçılık fikriyatının gereklerini yaparak İslam Birliğine kastetmişlerdir. Elbette ümmetin güneşleri bir hilal uğruna can vermiştir ancak ittihatçı kadroların birçoğu nelere sebep olduklarını çok sonra fark edebilmişlerdir.” hatırlatmasında bulundu. 

ANADOLU GENÇLİK ERLERİNDEKİ RUH YAHYA ÇAVUŞLARIN SEYİT ONBAŞILARIN İNANCI, AZMİ VE RUHUDUR.
Çanakkale’de dünyanın iki büyük donanması boğazın sularına gömüldüğünü ama Almanya yenilince Osmanlı’nın da yenik sayıldığını anlatan Öztürk, “Birinci Dünya Savaşı neticesinde İstanbul işgal edilmiştir. 
Mekke, Medine, Kudüs emperyalizmin tasallutu altına girmiştir. Filistin topraklarında İsrail’i kurma çalışmaları başlamıştır. Koca bir İslam Birliği 60 kadar parçaya bölünmüştür. İşte ülkemiz NATO üsleriyle, füze kalkanlarıyla, patriot rampalarıyla donatılmıştır. Bütün bunlara rağmen Yahya çavuşların ve Seyit onbaşıların aşkı, inancı, azmi ve ruhu devam etmektedir. Bu ruh Anadolu Gençlik erlerindeki ruhtur. Bu ruh Milli Görüş erlerindeki ruhtur.” şeklinde konuştu. 

Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı ile şekillenen mevcut dünya düzeninin savaşlara son veremediğini belirten Öztürk, “Zulüm, kan ve gözyaşı devam etmektedir. Şimdi dünyanın yeniden Mekke’nin fethi ruhuna, Kudüs’ün fethi ruhuna, İstanbul’un fethi ruhuna, Çanakkale zaferinin ruhuna ihtiyacı vardır. Şimdi dünyanın Milli Görüş ruhuna ihtiyacı vardır. Bir buçuk milyar İslam âleminin ve yedi milyar dünya nüfusunun bu ruha ihtiyacı vardır. Çanakkale Kur’an ile barışık olmaktır. Çanakkale Efendimiz (sas) ile barışık olmaktır. Çanakkale Rabbimiz ile barışık olmaktır. Bizler her yıl iki yüz elli bin gencimizi buraya taşıyarak bu ruhla buluşturmaya devam edeceğiz.”  diyerek sözlerini bitirdi.