ADIYAMAN (CİHAN)- Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) 2. Başkanı Murat Çeliker, Afrika'ya başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde iftar davetlerine son verilerek, Afrika'ya destek olunması çağrısında bulundu.
Dünyanın gözü önünde insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Çeliker, iftar davetlerinde harcanan paraların Afrika'ya gönderilmesinin daha amacına uygun olacağını söyledi. Murat Çeliker, Afrika'da baş gösteren açlık, sefalet ve sonucunda meydana gelen ölümlerin herkesin yüreğini dağladığını belirterek, "Bu kapsamda ülkemizde çeşitli yardım kampanyaları başlatıldı. Bizler de üyelerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan SMS kampanyasına üyelerimizin katılması
yönünde çağrıda bulunduk. Üyelerimiz bu noktada sağ olsunlar ellerinden geleni yaptılar. Orada dakika başı ölen insanlar için ne yapsak azdır. Bu konuda herkes üstüne düşeni yapmalı, bu bir insanlık görevidir. Afrika'da yaşanan olayların ardından birçok kurum, kuruluş ve işadamlarının iftar yemeği davetlerini iptal edip, iftar davetine harcanacak parayı Afrika'ya gönderme kararı almalarını bekliyoruz. Bunu böyle yapanları takdirle karşılıyoruz." dedi.
CİHAN