Başkan Zolan, Afyonkarahisar'daki Mühimmat Depo Komutanlığı’nda Meydana Gelen Patlama konusunda açıklama yaparak patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
  Cephanelikte meydana gelen patlama sonucunda 25 askeri personelin şehit olduğunu, 4 askeri personelin de yaralandığı anımsatan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
  ‘Yüreğimiz Afyonkarahisar’dan gelen acı haberle sarsıldı. Henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldiği bildirilen patlama, ülkemizi derin üzüntüye boğdu. Yüce milletimiz, acıların en büyüğünü yüreğinde hissetti. Yüce milletimizin başı sağ olsun. 25 askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah yaralı askerlerimiz de en kısa sürede iyileşecek ve sağlığına kavuşacaktır. Bu vesileyle bir kez daha şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.’
  Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye itfaiye ekiplerinin, patlamanın hemen ardından harekete geçerek Afyonkarahisar’dan gelebilecek yardım talebine karşılık gece geç saatlere kadar hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.