Afyonkarahisar’da düğünlerde yaşanan ve son 10 gün içerisinde 2 kişinin ölümüne neden olan ‘Maganda dehşeti’nin ardından polis tarafından ‘Düğünümüz Şen Ola’ isimli bir proje başlatıldı. Projedeki amacın ise düğünlerde silah kullanımının önüne geçmek olduğu açıklandı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında bugün şubede görevli bayan ve erkek polisler, kentteki düğün evlerini ziyaret etti. Ziyaret öncesinde sokak düğünlerinin gerçekleştirildiği evlerin duvarlarına konu hakkında afişlerde asan polisler, daha sonra düğün sahiplerine emniyet tarafından hazırlanan ve düğünlerde silah atılmamasının yazılı olduğu broşürlerin bulunduğu ‘İyi niyet mektupları’ verdiler. Uygulamaya memnuniyetle karşılayan düğün sahipleri emniyetin başlattığı örnek uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
250 EVİ ZİYARET EDECEĞİZ
Proje hakkında bilgilere veren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yılmaz Üğüt, proje ile asıl amacının düğünlerde silah atmanın önüne geçmek olduğunu kaydetti. Üğüt, “Bu konuda toplumdaki duyarlılığı arttırmak için çalışmalara başladık. Her hafta yapılacak sokak düğünlerinin listesini alıp, düğün evlerine ziyaret gerçekleştireceğiz. Düğün evlerinin girişlerini afişler asmak ve düğün sahiplerine uyarıları içeren, güzel dileklerimizi içeren, düğünlerinin hayırlı olmasını dilemek amacı ile kutlama ziyareti gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Projemiz yaklaşık 2 ay sürecek. Bu süre içerisinde yaklaşık 250 evi ziyaret etmek istiyoruz” dedi.
“YANLIŞLARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇMİŞ BULUNUYORUZ”
Emniyet tarafından düğün sahiplerine dağıtılan iyi niyet zarflarında yer alan broşürlerde ise şu ifadelere yer verildi:
“Günümüzde, düğünler, nişanlar ve nikahlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak bu güzel günlerde çeşitli sebeplerden dolayı düğün eğlencelerine kan bulaşmakta, örf ve adet adına yapılan yanlışlıklar ölümlere ve yaralanmalara sebebiyet vermektedir. Mutluluk, kutlama ve gelenek adına yapılan mantık dışı hareketler düzenlenen günün anlamını yitirmesine neden olmakta, yeni acılar doğmasına zemin hazırlamaktadır. Huzur, güven ve mutluluğun bozulmaması için düğünlerde silah atılmaması büyük önem taşımaktadır. Günümüzde düzenlenen düğün törenlerinde silah kullanılması sonucu nice hayatların karadığına şahit olmaktayız. İl emniyet müdürlüğü olarak kentimizde düzenlenen düğünlerde silah kullanılmasını önlemek, gençlerimizi olumlu yönde örnek olmak, adeta örf ve adetlerimizden bir kesitmiş gibi lanse edilen bu yanlışlığı tamamen ortadan kaldırmak için hareket geçmiş bulunuyoruz.”