İZMİR (CİHAN)- Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının Afrika’ya yardımları devam ediyor. İzmir’in Bergama ilçesinde kurulu Bakırçay Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD)'nin iftar yemeğinde de yardım çağrısında bulunuldu. Dernek yönetimi, toplanan yardımları en kısa zamanda Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Afrika’ya göndereceğini açıkladı. Özel Bakırçay İlköğretim Okulu’ndaki iftara AK Parti Bergama İlçe Başkanı Halil Gider, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Bergama Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Himmetoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemekten sonra bir konuşma yapan BASİAD Başkanı İsmail Birol, her ramazanda üyelerinin destekleriyle iftar çadırı kurduklarını belirtti. Burada yüzlerce kişinin iftar yemeği yediğini ifade eden Birol, “Yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın doruğa ulaştığı, iftar sofralarımızda bir lokma ekmeği paylaştığımız mübarek ramazan ayında kurduğumuz iftar çadırımızı, bu yıl da Allah’ın izni ve sizlerin destekleriyle açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Son 60 yılın en kurak günlerini yaşayan Afrika’daki açlığa da değinen BASİAD Başkanı Birol, şunları kaydetti: “Afrika’nın feryadını insanlık olarak duymamız gerek. Her gün televizyon ekranlarında gördüklerimiz iştahımızı kaçırıyor. BASİAD olarak biz de bu çığlığa sessiz kalmayacağız. Topladığımız paraları, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Afrika’ya göndermeyi planlıyoruz. Ayrıca Bergama Kaymakamlığımız ve 18 mahalle muhtarımızın belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi ailelerimize de erzak yardımı yapacağız.”
Afrika’ya gönüllü olarak sağlık hizmeti vermek için giden Başhekim Yardımcısı Dt. Emre Yalman ise bölgedeki izlenimlerini anlattı. Yalman, “Mesleğimizin bir zekâtı” dediği Afrika gezisinden oldukça etkilendiği söyledi. Hastalıkların had safhada olduğu Afrika’da Türk insanına ve doktorlarına gösterilen ilgilinin anlatılamayacak bir duygu olduğu belirten Yalman, “Afrika, gerçekten fakir ve bakir bir kıta. İnsanlar yardıma aç. Orada sizleri bir doktor değil, bir elçi olarak görüyorlar. Diğer ülkelerden gelen insanlar bir yana, Türklere ayrı bir sevgi var. Bununda asıl sebebinin, Afrika’da kurulan Türk okulları olduğunu görüyorsunuz.” şeklinde konuştu. Afrikalı çocukların çoğunun 5 yaşına kadar çeşitli hastalıklardan vefat ettiğini öğrendiklerini belirten Başhekim Yardımcısı Yalman, hastanelerde de ciddi oranda hekim eksikliği olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN