Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün,Doğal afetlerin olumsuz etkilerinin önceden tespit edilmesi ve önlenmesi çerçevesinde GEKA’ya sunduğu “Denizli’de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesi” ajanstan destek almaya hak kazanarak sözleşmesi imzalandı. 
Güney Ege Bölgesinde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklendiği GEKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programından hibe almaya hak kazanan proje için imzayı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Denizli İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci Ajans hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda attılar. İmza töreninde Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü proje biriminden Fatma Canaslan Çomut ile Nedret Güneri’nin yanı sıra GEKA uzmanları da yer aldı.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölge kalkınmasına yön verecek araştırma, fizibilite ve planlama çalışmalarına destek verdikleri Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, 2013 yılında Bölgeden 29 projeyi desteklediklerini ve 2014 yılında programa üniversitelerin fakültelerinin de başvuru yapabileceğini belirtti. Alata, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Denizli’de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesinin afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrası yapılacak tüm faaliyetlerinin koordinasyonu açısından önemli olduğunu, 2014 yılında Ajans olarak araştırma, planlama ve fizibilite odaklı projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Projenin detayları hakkında bilgi veren Denizli İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci, “Ülkemizde son 14-15 yılda meydana gelen depremler ile ülke olarak afetlere hiç hazırlıklı olmadığımızı ve afet ve acil planlarının yapılmadığınıgördük. Yaşanan can ve mal kayıplarından sonra afet planlamasının afetler olmadan önce yapılması gerekliliği ortaya kondu.GEKA’dan destek alacak projemizle, Afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrası yapılacak tüm faaliyetler planlanarak koordinasyonu sağlanacak. Böylece Denizli il ve ilçe tüm hizmet gruplarının kullanabileceği afet ve acil durum yönetim bilgi sistemi oluşturulacaktır. Web tabanlı ve kullanıcı bazlı hizmet verecek bilgi sistemi ile Denizli’deki tüm hizmet grubu kullanıcıları olası bir afet anında kolaylıkla birbirleriyle haberleşerek afet ve acil duruma yönelik talepler, görevlendirmeler, kaynak takibi ile harita konum takibi sistem üzerinden yapılabilecek. Bu sayede herhangi bir afet ya da acil durum karşısında ulaşılabilir güncel kaynaklar ile en az zararla, yaşamın olağan hale getirilmesi sağlanacaktır” dedi. Projenin yüzde yüz oranında Ajanstan destek almaya hak kazandığını ifade eden Demirci, GEKA’nın Teknik Destek programıyla da geçtiğimiz Temmuz ayında afet öncesinde konutların yapımı ve yer seçimi vb. konuları içeren NETCAD eğitimi için destek aldıklarını ifade etti. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın destek programları sayesinde, kurum olarak proje yazma kapasitelerini geliştirmelerinin yanı sıra Denizli için önem arz eden projeleri de hayata geçirebildiklerini belirtti.