Ülkede 22 ilde bir afet durumunda afetzedelere en kısa sürede yardım ulaştırabilmek amacıyla kurulan depolardan biriside  Honaz İlçesindeki Denizli AFAD Lojistik Deposu. Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesinde toplam 36 bin metrekare olarak tahsis edilen 2.400 metrekare kapalı alana sahip alan Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Lojistik Deposunda, afet sonrası insanların tüm ihtiyaçları bulunuyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AFAD lojistik depolarının açılışını toplu olarak bölge bölge telekonferans sistemiyle bağlanarak yaptı. 
Denizli’de bağlantı öncesi AFAD Lojistik Deposu önünde açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’ye telekonferans sistemiyle bağlanıp “Bölgeye hayırlı olsun” diyerek kurdelenin kesilmesi talimatını verdi. Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri de kurdeleyi keserek afet sonrası bölgede ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştıracak AFAD Lojistik Deposu’nun açılışını yaptı. 

AFET SONRASI HIZLA İHTİYAÇLAR BURADAN GİDERİLECEK
AFAD Lojistik Depolarının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şanları söyledi, “Van depremi üzerinden 24 saat geçmeden devlet ve STK''ların yardımları Van'a ulaşmıştı. Yıkılanların yerine yenisini yapmanın gayreti içinde olduk. Van'ı yeniden adeta ihya etmiştik. AFAD'ı güçlendirmek için 22 vilayette lojistik merkezlerin açılışını yapıyoruz. TOKİ adeta yeni şehirler inşaa etti, bundan ötürü da iftihar duyuyoruz. Bunun kıymetini bilmeyenler olabilir biz beygir denize balık bilmezse halık bilir söyledik. Şuanda bu merkezleri sayısı 27 ve diğerleri sene sonuna kadar hizmete girecek. Bir afet anında yardım eli uzatılması olası olacak 99 depreminde yıkıntıların altında kalan bir devletten Türkiye ve dünyadaki bir afete müdahale edebilir bir duruma geldik.
Kardeşlerim 12 sene evvel göreve geldiğimizde dönerler toplantısında verebildiğimiz destek 45 milyon dolardı şuan 4,5 milyar dolar oldu nereden nereye geldik. Veren el alan elden üstündür söyledik ve güçlenerek yola devam etti. Felaketle karşılaştığımızda Rabbim uzanacak elden bizi mahrum etmesin. Bu konteynırlar gerektiğinde dünyanın her yerine ulaştırılabilir nitelikte. Tabi depo deyince aklınıza farelerin cirit attığı eski depolar gelmesin içi daimi takipte olan depolar biz bunu caka olsun diye yapmıyoruz. Amacımız afet anında en hızlı şekilde insanımızın yardımına koşabilmek.
Dün başı dara düşen ailesi ile beraber yakın akrabaları ve komşularının evine sığınıyor bugün onların bu ihtiyacını akrabalarından evvel AFAD karşılıyor. Vatandaşına siyah günde sahip çıkmayan devletin varlığı sorgulanır. Bizim anlayışımızda devlet hizmet için vardır.”