Denizli İl Müftülüğü'nün ev sahipliği yaptığı toplantıya; Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü  Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet,  Afyonkarahisar, Aydın, Uşak, Manisa, Muğla, Kütahya illerinden gelen Müftü Yardımcıları ve ADRB koordinatörleri katıldı.
Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı açılış konuşmasında, "Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, bölgesel sorunların tespit edilmesi ve Başkanlığımızca belirlenen örnek projelerin tanıtılması amacıyla bir araya geldik. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim." dedi.
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü  Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, 'Aile ve Dini Rehberlik Büroları Çalışma Stratejisi' konusunda açıklamalarda bulundu.

ADRB faaliyetleri çerçevesinde, millî ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunmasının ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Daire Başkanı Akbulut, "Değişimin baş döndürücü bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkabilmesi için kendine özgü değerlerle güçlendirilmesi gerektiği aşikârdır. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde ailevi sorunların üstesinden gelmekte zorlanmaktadır. Bu konuda bürolarımızın daha aktif rol alması gerekmektedir." dedi.  

ADRB'nin kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla, toplumla iç içe olmaya, samimi ve sağlıklı diyalog kurmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Akbulut, "Malumunuz geçmişten bugüne değerler çerçevesinde nesilleri yetiştiren aile kurumu, birçok tehditlerle karşıya karşıyadır. Müftülüklerimiz bünyesinde oluşturulan Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli personelimizle hizmet odaklı, millî ve manevî değerlere bağlı bir aile yapısının korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi gerekir. Kaynağı ne olursa olsun sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışmaktayız.  Bu alanda toplumsal huzur ve güveninin tesisine destek verilmesi ve toplumsal duyarlılık geliştirilmesi amacıyla çalışma ve faaliyetlerimizi çeşitlendirerek devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

 'Örnek Proje Tanıtımı I' başlıklı oturumda İstanbul Kadıköy İlçe Müftülüğü Vaizi Ayşenur Özkan, 'Baba Okulu Babamla Beraber'  konulu sunumuyla devam etti.

 'Örnek Proje Tanıtımı II' başlıklı oturumda Karabük Safranbolu İlçe Müftülüğü Vaizi Fatma Öztan, 'Erdemli Kadından Erdemli Toplum'  konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 'Örnek Proje Tanıtımı III' başlıklı oturumda Ankara İl Müftülüğü Uzman Vaizi Zehra Tuncel, 'Teknoloji Bağımlılığı' konulu sunumunu anlattı. 

İstişare toplantısına katılan her il koordinatörleri, hazırladıkları kendi bölgeleriyle alakalı sunumları gerçekleştirdi.

Programın sonunda bölge sorunları tespitine yönelik istişareler sonucu maddeler halinde rapor yazıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Büroları görevlileri görüş ve isteklerinden sonra toplantı sona erdi.​