CHP Denizli Milletvekili Adnan keskin, kurultayda hiçbir göreve talip olmadığını açıklarken, birçok sıkıntı ve sorun varken Kurultay’ın sadece genel başkanlık seçimine indirgenmesine eleştiri getirdi. 


CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayı ATO Congressium'da başladı. Kurultayın yapılacağı alan delegeler ve partililer tarafından dolduruldu. Bin 218 delegenin genel başkanlık, parti meclisi ve disiplin kurulu seçimleri için oy kullanacağı kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu ve başkanvekilliğinden istifa eden CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.
Öte yandan, kurultayın yapılacağı salon ve etrafı afişlerle donatılmış durumda. 'Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye' pankartları salonun bir çok yerine asıldı. CHP'de kurultayın teması "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi.


KESKİN’DEN KESKİN AÇIKLAMA

Kurultayla ilgili bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, “CHP’nin 18.Olağanüstü kurultayının peş peşe yaşanan seçim başarısızlıklarının irdelenmesi,özeleştiri yapılması,eksiklik ve yanlışlıkların geniş tabanlı tartışmalarla saptanması gerekirken; Genel Başkanlık seçiminin önceliğinde bir zemine kaydırılmasını üzüntüyle gözlemekteyim.
Kurultay öncesi yaptığım değerlendirmelerde,sürekli tabanın ve halkın beklentilerinin kurultaya yansıtılması ve iktidar özlemlerinin yeşertilmesi gerektiğine dikkat çektim.Ancak son yaşanan gelişmelerin bu beklentilerin ötesinde bir yörüngeye kaydığını gördüm.
Bilinmelidir ki,çaresizliğin,korkunun ve gelecek ile ilgili umutsuzluk kuşatmasının yarattığı ortamda halk kitleleri bir umut aramaktadır. Bu umut, din dokulu soslarla partiyi büyütme çabaları olmamalıydı.Hele hele hepimizin yürekten istediği iktidar koşusunun parti içi makamlara gelme yarışına dönüştürülmesi hiç olmamalıydı.
Tarih önünde hepimizin büyük siyasi sorumlulukları vardır.Bu açıdan,siyasi sorumluluğumun bir gereği olarak,olağanüstü kurultayın partinin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına olumlu katkı sağlamayacağı inancında olduğum için hiçbir göreve aday değilim” diyerek hem eleştirilerini dile getirdi.