Son günlerde yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı Ege Bölgesi’nde de kendisini gösterdi. ADM Elektrik Dağıtım hizmet bölgesi içerisinde yer alan Aydın, Denizli ve Muğla’da da kar yağışı etkili oldu. Muğla il merkezi başta olmak üzere birçok bölge uzun yıllar sonra kar yağışına sahne oldu. Bölgedeki olumsuz hava şartlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bülent Yüksel, tüketicilere kesintisiz hizmet sağlamak amacıyla tüm bölgelerde ekiplerin aralıksız çalışmaya devam ettiğini söyledi. Özellikle rakımı yüksek bölgelerde kar yoğunluğunun oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Hizmet bölgemizin değişken bir hava yapısına sahip olması nedeniyle bazı yıllarda oldukça yoğun yağmur ya da kar yağışıyla karşılaşıyoruz. Burada ekiplerimiz kesintisiz enerji sağlamak adına gece gündüz çalışıyor. Son olarak bölgemizin en yüksek dağı olan Honaz Dağı’nda yaklaşık 2.600 metrede enerji nakil hatlarında çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz deniz seviyesinden, en yüksek noktaya kadar tüm bölgeye kesintisiz enerji sağlamak adına çalışmaktadır” dedi.

Fırtına ve kar telleri koparıyor 

Şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışının tel kopmalarına neden olduğunu belirten Yüksel, “İki direk arasında oluşan buz yükü, direkler arasındaki iletkenlerin kopmasına ve izolatörlerin kırılmasına neden olabiliyor. Bununla beraber ekiplerimiz yollardaki buzlanmaya ve kara rağmen bir şekilde arızanın olduğu bölgeye ulaşıp sorunun giderilmesini sağlıyor. Bu zorlu koşullarda tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için 24 saat canla başla çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


ADM Elektrik Dağıtım Hakkında

ADM Elektrik Dağıtım, 2008 yılından itibaren Aydın, Denizli ve Muğla elektrik dağıtım hizmeti vermektedir. ADM Elektrik Dağıtım, hizmet bölgesinde 1.760.880 milyon aboneye yıllık 9 Milyon MWh elektrik dağıtımı yaparak kesintisiz, kaliteli, güvenli ve sürekli elektrik sunmak üzere dağıtım altyapısının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gereken teknolojik yatırımları gerçekleştirmektedir. 

Müşteri odaklı çalışma anlayışıyla abonelerine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olan  ADM Elektrik Dağıtım’ın Aydın, Denizli ve Muğla illerinde 23 hizmet merkezi bulunmaktadır.