CSR Europe (Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ağı) Yönetim Kurulu Başkanı ve IBM’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri Kurumsal Vatandaşlık ve Kurumsal İlişkiler Müdürü CeliaMoore yapmış olduğu konuşmada Türkiye’de gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarını yakından izlediğini belirtti. CeliaMoore’un konuşmasının ardından ADM Elektik Dağıtım Şirketi, Ford Otosan, Friterm, HSBC, Türk Hava Yolları, Vikoby, Panasonic, Yapı Kredi, Beyoğlu Belediyesi ve İETT’nin kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ödüllerini takdim etti. 

Sürdürülebilirliğin Önemine Dikkat Çekti
Kurum kültürünün bir yansıması olarak sosyal sorumluluk projelerinde büyük bir hassasiyet taşıyan ADM EDAŞ, elektrik dağıtım lisansına sahip ilk özel şirket olmasının yanı sıra gerçekleştirdiği çevresel, toplumsal ve kültürel projelerle sosyal girişimci bir kurumprofili sergilerken, örnek projelerle birçok şirkete öncülük ediyor. 

ADM Elektrik Dağıtım adına zirvede sürdürülebilirlik ödülünü alan Kalite ve Kurumsal İletişim Müdürü Elvan Yazıcı 6 yıldır aralıksız devam eden projede dördüncü ödülü almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda almış oldukları ödüllerin yanında projenin;2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından tüm ülkede uygulanması amacıyla diğer elektrik dağıtım şirketlerine örnek gösterildiğini ifade eden Yazıcı, “Sosyal girişimci bir şirket kimliği ile birçok alanda kurumsal sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor, projelerimizde toplumsal ve çevresel fayda yaratmak için tüm enerjimizle çalışıyoruz. Kurumsal çevre politikamızın bir ürünü olan proje kapsamında her yıl kritik bölgelerde elektrik nakil hatlarında yalıtım çalışmaları yapıyor, elektrik direkleri üzerine leylekler için yuva yapmaya elverişli özel yaşam platformları yerleştiriyoruz. 2009 yılından bu yana devam ettiğimiz projemizle sürdürülebilirlik kategorisinde ödül almak bizi ayrıca mutlu etti”dedi.Kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaların anahtar kelimesinin sürdürülebilirlik olması hasebiyle projenin bu dalda ödüle layık görülmesinin çok daha anlamlı olduğunu belirten Yazıcı, sosyal sorumluluk bilinci ve farkındalığının çatısı olarak başarılı çalışmalar yürüten ve sosyal sorumluluk algısına sahip şirketleri aynı platformda buluşturarak yeni projelerin ortaya çıkmasında önemli bir katma değer yaratanTürkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’ne teşekkürlerini iletti.