YSK da seçimin yapılacağı tarihi 1 Kasım olarak kararlaştırdı. Bu karar sonrası Kurul, seçim takvimi hazırlıkları için dün toplandı. Önceki gün yapılan toplantıda seçim tarihinin belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada seçim takvimine birkaç gün içerisinde açıklayacaklarını bildirirken, dün Kurul, seçim takvimine son şeklini verdi.

SON TARİH 18 EYLÜL

Kurul, tamamladığı seçim takvimini yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderdi. Seçim takvimi büyük oranda siyasi partilere daha önce sunulan taslak takvimle aynı kalırken, bazı değişikliklere gidildiği öğrenildi. Takvime göre adım adım seçim giden yol şöyle:

31 AĞUSTOS: Aday olacak bürokratların istifaları için son tarih. Bürokratların en geç 31 Ağustos saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekecek.

18 EYLÜL: Aday listeleri YSK'ya sunulacak. 14 Eylül olarak belirlenen tarih, 12 Eylül'de kongre yapacak olan AK Parti'nin itirazı sonucu bu tarihe alındı.

8 EKİM: Gurbetçiler oy kullanmaya başlayacak. Partilere gönderilen taslağa göre gümrük kapıları ve yurt dışında oy verme işlemi
4 Ekim'de başlayacaktı, ancak bu tarih 8 Ekim olarak değiştirildi.