HATAY (CİHAN)- Hatay’ın İskenderun ilçesinde 1900’lü yıllarda yapılan ancak amacı dışında kullanıla Rum Katolik Kilisesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilerek ibadete açıldı.
    İskenderun şehir merkezinde Ziya Gökalp Caddesi'nde ibadete açılan kilise, tek nefli, bazilikal planlı, ahşap asma çatılı, moloz taş kagir yapı olarak aslına uygun restore edildi. Kilisenin açılışına Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Rum Katolik Kilisesi sorumlusu İle Batagil, Buca Kilisesi papazı P. Marco Dundu, Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapan din adamları ile İskenderun’da yaşayan Hıristiyan cemaatinden vatandaşlar katıldı.
        Duaların okunduğu ve ilahilerin söylendiği açılışta konuşan Rum Katolik Kiliseleri sorumlusu İle Batagil, “İskenderun’da bulunan ve amacı dışında kullanılan kilise atıl ve harabe durumdaydı. Vakıflar Genel Müdürlüğü aslına uygun olarak restore ederek bizlere tahsis etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ise “Bu topraklarda yaşayan insanlarımızın huzur içerisinde yaşamalarını ayinlerini rahatlıkla yapabilmelerini temenni ediyorum ve hepimiz tek olan Allah’a inanıyoruz.” diye konuştu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su “Türk topraklarında din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın hep birlikte yaşıyoruz. Bu birlikteliğin sürmesini temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Ortadoğu’nun kaynadığı bir dönemde burada barış ve kardeşlik içerisinde, hep birlikte yaşıyoruz. Hatay hoşgörü kenti ve burada cami, kilise hep bir arada herkes ibadetini dilediği gibi yapabiliyor. Bu birliktelik ve huzurun bundan sonra da sürmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN