Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, bir süre önce Acıpayam İlçesi'ne bağlı Karahöyük, Apa, Ovayurt, Ucarı, Corum, Garkın ve Yeniköy mahallelerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen içme suyu kaynakları ve isale hatlarındaki sorunu çözdü. Acıpayam'da bir süre önce yaşanan aşırı yağışların ardından ilçedeki Karahöyük, Apa, Ovayurt, Ucarı, Corum, Garkın ve Yeniköy Mahallesi'ne içme suyu sağlanan içme suyu kaynakları ve isale hatlarında zarar meydana geldi. Bölgeye yetersiz gelen su sorununu çözmek için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, öncelikle Elmadağı Mevkii'nde bulunan ve bir süre önce yaşanan su baskınları nedeniyle zarar gören Karanlık Dere ve Harlak Pınarı kaynaklarına bakım yaptı. DESKİ, bakımın ardından aktif hale getirilen kaynaklarla birlikte Ateş Pınarları Mevkii’nde de 3 yeni kaynak buldu. Toplam 5 kaynakla birlikte bölgeye verilen 8 dolayında olan suyun debisi 18 lt/sn'ye çıkartılarak 7 mahallenin içme suyu ihtiyacı karşılandı.
Yeni kaynaklar ve bakımın ardından suyun debisi artırılınca daha önce 24 saat çalışmak zorunda kaldığı için elektrik maliyetini artıran Karahöyük Mahallesi'ndeki sondaj kuyusu da devre dışı bırakıldı. Büyük enerji tasarrufu sağlanan çalışmada daha önce 63'lük olan 4 bin500 metrelik hat 125’lik olarak yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Öte yandan Acıpayam İlçesi Ucarı Mahallesi Yeşildere yolu üzerinde bulunan ve içme suyu olmayan besi çiftliklerine de içme suyu temini sağlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından hazırlanan projeye göre, Ucarı Mahallesi'nin içme suyu ana şebeke hattından söz konusu bölgeye 2 bin metre yeni hat döşendiği ifade edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir merkezinde olduğu gibi kentin en ücra köşesine kadar hizmet götürmek için canla başla çalıştıklarını, ihtiyaç olan tüm bölgelerdeki sorunları çözmek için gece gündüz çaba sarf ettiklerini vurguladı. İçme suyunun tüm canlılar için hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ olarak hedefimiz, mevcut su kaynaklarımızı daha uzun süre kullanmak ve gelecek kuşaklarımızın da bugün olduğu gibi rahat bir şekilde faydalanmasını sağlamaktır. Bu kapsamda su kaynaklarımızın korunması, verimli biçimde kullanımının sağlanması ve vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde ulaşması en büyük amacımızdır. Bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç olan her yerde dev projeler üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi.