19 Eylül Gaziler Günü, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde de kutlandı. Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığı tarafından çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Buradaki törene Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Ertop, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Güdül, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire ve kurum amirleriyle diğer vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Acıpayam Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Kılınç, "Bu tarih, bu kutsal vatana canını adayan kahramanların günüdür. Bulunduğumuz coğrafya tarihte en kanlı savaşların olduğu, stratejik öneme sahip bir kara parçasıdır. Bir toprak parçasının vatan olması kolay değildir. Bu uğurda nice canlar feda edilmiştir. Şehitlerimiz ebediyette, gazilerimiz de dünyada onurlandırılmış birer askerdir. Belirli gün ya da haftalara sığmayacak kadar değerli ve önemlidirler." dedi.

Daha sonra makamında gazileri kabul eden Kaymakam Kalkar, "Bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel topraklar, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde miras kalmıştır. Bunun bilincindeki milletimiz de yurdunu canından aziz bilen şehit ve gazilerimize sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyorum." şeklinde konuştu.