Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yeniden Kurumsal Yapılandırma çerçevesinde 2012 Ocak ayında kapatılan Acıpayam DSİ Kontrol Başmühendisliği Acıpayam DSİ Başmühendisliği olarak yeniden açıldı.

Konu ile ilgili olarak Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç yaptığı basın açıklamasında ;

21 Ağustos 2012 Salı günü İlçemize gelen DSİ Aydın Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Personel Atama Daire Başkanı hemşerimiz Mustafa Sönmez’in Acıpayam Sulama Birliğini ziyaretlerinde konu  tarafımdan gündeme getirilmiştir.

DSİ Bölge Müdürlüğünün ilçemizde Akalan Barajı Projesi, Acıpayam Ovası Sulaması Sol Sahil Kanalının Köke Sifonu ile Akalan ovasına geçirilmesi projesi ve ilçemiz içinden geçen derenin ıslahı çalışmaları halen devam etmektedir. Buna bağlı Yazır-Dodurgalar Barajı Planlanmakta, Belkaya-2 Barajının projesininde etüt çalışmaları yapılmaktadır. Bu önemli projelerin ilçemize kazandırılmasında Baş Mühendisliğin ilçemizde olması hizmet sunumunu kolaylaştıracağı, Baş Mühendisliğin yeniden ilçemize kazandırılmasının zorunlu olduğu belirtilerek talepte bulunduk.

Bunun yanında ilçemizde bir kısmı programa alınmış, bir kısmının da etüt çalışmaları planlanan gölet çalışmaları mevcuttur. Tüm bu projelerin takibinin merkezden ya da Aydın’dan yapılması mümkün olsa bile çok zor olduğu anlatılmıştır. Konu Genel Müdürlük nezdinde ivedi olarak değerlendirilmiş ve taleplerimizin haklı olduğu neticesine varılarak 12.09.2012 tarihi itibariyle yeniden açılmasına karar verilmiştir. Başmühendisliğin ilçemizde olması DSİ tarafından yapılan ve yapılması planlanan yatırımların bir an önce yerine getirilmesini sağlayacaktır.

Ben şahsım ve Acıpayam Halkı adına Acıpayam’ın haklı taleplerini karşılayan DSİ Genel Müdürlüğü, Aydın Bölge Müdürlüğü ve hemşerimiz olan Daire Başkanı Sayın Mustafa Sönmez’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz dedi.