Aydın’ın Nazilli ilçesinde Barlar Sitesi’nde açılışa hazırlanan bir bar kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından kundaklandı. Motosiklet ile sitenin arakasına gelen ve bir süre burada gözlem yapan iki kişi daha sonra işyerine girerek ateşe verdi. Güvenlik kameralarına an ve an yansıyan kundaklamada büyük çapta maddi hasarın meydana gelirken, olayla ilgili emniyet ekipleri soruşturmayı sürdürüyor.
Geçtiğimiz Mart ayında ilçede faaliyet gösteren Bar sahiplerinin tehdit ediliyoruz açıklamalarıyla gündeme gelen gerginlikte aradan geçen 4 ay sonra korkulan oldu. Görüntü ve gürültü kirliği ile birlikte mahalle sakinlerinin yoğun şikayeti sonucu işletmeleri Belediye Meclisi Kararı ile çıkarılan bar sahipleri sıkıntıya düştüklerini iddia ettiler.
Aydın-Denizli Devlet Karayolu kenarında bulunan Gıda Çarşısının yanında Nazilli Belediyesi tarafından 3 bin metrekarelik alana, yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak vatandaşların da yoğun talepleri doğrultusunda 20 dükkânlı Barlar Sokağı Sitesi yaptırıldı. İnşaatı geçen Şubat ayında biten, çevre düzenlemesi ise tamamlanmak üzere olan Barlar Sokağı Sitesi'ne, Barların 5 Ağustos’ta taşınması istendi. 20 işletmeden sadece 3 tanesi taşınmak için çalışmalarını sürdürürken, açılışa hazır hale gelen bir bar ise 6 Ağustos 2013 günü sabaha karşı 03.46’da iki genç tarafından kundaklandı. Gıda çarşısında bulunan bir işyerine ait güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda. 03.31’de motosiklet ile gelen iki genç önce çevre gözetlemesi yaparak motosikletlerini park ediyor. Ardından barın olduğu siteye giren iki genç demir kapıyı kırarak iş yerine giriyor. İşyerinin ikinci kapsını açamayan ikili elektrik panosunun bulunduğu camı kırarak içeriye benzin dolu şişe atıp iş yerini ateşe veriyor. Bir anda işyeri yanmaya başlayınca iki kafadar olay yerinden hızla ulaşıyor. Yangını Gıda Çarşısında bekçilik yapan bir şahıs görmesi üzerine belediye itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülüyor.
Büyük çapta hasar meydana gelen işyerinin kundaklanması ile ile ilgili Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şahısları yakalama çalışması başlatırken, 11 günlük sürede şüphelileri tespit edemediklerini belirtti. Öte yandan kamera görüntülerinin Ulusal Kriminal Büro’ya gönderildiği öğrenildi.
‘TEHDİTLER ALMIŞTIK, SONUNDA DA KUNDAKLANDIK’
Muammer Aksoy Mahallesi sakinlerinin Mart ayında ‘barlar buraya taşınacak olursa büyük olaylar yaşanır, mahallemizde böyle yerler istemiyoruz’ ifadelerini kullandığını ve bunun gazetelere çıktığını hatırlatan işletme sahibi Orhan Arslan ise şahısların biran önce yakalanmasını istedi. Mahallenin gençlerinin bu işi yaptığını iddia eden Orhan Arslan; “Aldığımız tehditleri yetkili mercilere ve belediyeye illettik. Bugün bu olayla karşılaştık. Bize 8. Ayın 5’inde bu siteye göçeceksiniz dediler. Ramazan ayı ve bayram süresince toplam 45 gün burada tadilat yaptık. 30 bin TL’si kredi olmak üzere 80 bin TL harcadım. 6 Ağustos günü sabaha karşı evime polis arkadaşlar geldi. Önce çok şaşırdım sonra bana işyerimin kundaklandığını söylediler. Kamera görüntüleri var. Asıl suçlular belli. Emniyetin bugüne kadar neden tespit edemediğine şaşırıyorum. 80 bin TL zararımıza mı üzülelim yok halen yakalanmadıklarına mı bilemiyorum. Emniyet üzerine düşse bu işi hemen çözer diye düşünüyorum" diye konuştu. Orhan Arslan, ayrıca zararının karşılanması konusunda yetkililerin kendisine yardımcı olmalarını istedi.