Türkeyi ve Rusya arasında yaşanan siyasi ve askeri sıkıntıların ticari ilişkileri olumsuz yönde etkilememesi gerektiğini vurgulayan Başkan Necdet Özer, iş dünyası olarak çözüm için karşılıklı diyalog beklediklerini söyledi. Rusya’nın Türkiye’den özellikle yaş meyve ve sebze ithalatçısı konumunda olduğunu hatırlatan Başkan Özer, Rusya’da çalışan, mağaza açan ve müteahhitlik hizmetleri veren birçok Türk vatandaşının da gözardı edilmemesi, dolayısıyla da Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesini beklediklerini ifade etti.

Rusya’nın olay sonrasında birçok ambargo uygulamaya başladığını aktaran Özer, “Maalesef Rusya, Türk TIR’larını gümrüklerde bekletmekte, siparişleri ve turizm rezervasyonlarını iptal ettirmektedir. Ayrıca Rusya’da yaşayan vatandaşlarımızın da çeşitli güçlüklerle karşılaşmaya başladığı bilgilerini alıyoruz. Bu nedenle Rusya ile sorunlarını acilen çözüme kavuşturulması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
TOBB’un, Rusya ile yaşanılan sorunlara çözüm bulunabilmesi amacıyla iletişim ve koordinasyon masası kurduğunu da söyleyen Özer, “TOBB, Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin, konjonktürel dalgalanmaların gölgesinde kalmamasına büyük önem vermektedir. Bu kapsamda, ticaret, lojistik, enerji, bankacılık, turizm, müteahhitlik ve karşılıklı yatırımlar gibi çok çeşitli alanlarda birbirini tamamlayan iki önemli ülkenin işadamlarının olumsuz etkilenmemesini temenni etmekteyiz. Sıkıntılar yaşayan üyelerimizin ve işadamlarımız, [email protected]  ile 0312-218 22 09 ve 0212-924 39 79 numaralı faksa bildirimde bulunabilirler.” dedi.