ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Denizli'ye gelerek PAÜ'de akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması hakkında üyeleriyle görüşmeler yaptı. Basın mensuplarının üniversitelerdeki FETÖ/PDY soruşturmalarında açığa alınan ve görevden alınan akademisyenlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Özkoçak, açığa almaların süreceğini ileri sürdü. Özkoçak, şu anda ülke genelindeki üniversitelerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sayının 3 bin dolayında olduğunu, açığa alınan akademisyen sayısının 7 bin 500 veya 8 bine ulaşacağını belirterek şunları söyledi.

"Operasyonlar devam edecek, artık YÖK lağvedildi. Üç partinin anlaşmasıyla yeni bir YÖK yapılanması var. Üç parti bu konuda anlaştı. Yeni Anayasa Komisyonunda yeni bir YÖK yapılanması ve yüksek öğretim kanununun Türkiye'nin ele alınacağı bir organizasyon şeması oluşturuldu. YÖK'ün lağvedilmesi gündeme geldikten sonra üniversitelerdeki yapılanmayı kanun hükmünde kararnameyle, Başbakanlık makamı ve müsteşar sayesinde, bu FETÖ yapılanmasının tamamının çözülmesi ve aynı zamanda bu yapılanmayla ilgili olup, kripto olup bekleyenlerin ya da açığa alındığı halde görevine son verilmeyenlerin işlemleri yapılmaya başlandı. Yüksek ihtimalle bu önümüzdeki 21 Ekim'den önce gelmesi beklenen kanun hükmünde kararname ve sonrasında üniversitelerdeki kriptolar da dahil olmak üzere birçok FETÖ'cünün işini son verilecek. Bu temizlik rahat bir şekilde yapılamıyor." 

Şu an 3 binin üzerinde akademisyenin açığa ya da görevinden alınmış olduğunu ifade eden Özkoçak, "Ancak bu rakam yeni kanun hükmünde kararnameyle beraber 7 bin 500 veya 8 bine ulaşacaktır. Aynı zamanda kriptoların olduğunu da biliyoruz. Burada en büyük sorun onlar. Eski FETÖ'cü olup, kripto olup, bu kanun hükmünde kararnameye göre gönderilen darbe komisyonlarında bulunan hocaların da orda görev alması en büyük sorun. Nedeni ise, bu kriptodan kendilerini çok iyi gizlediği ve eski FETÖ'cü olduğu için, asıl FETÖ'cüler değil de, onlara muhalif gözüken ya da FETÖ yapılanmasıyla büyük bir mücadele eden yapıyı deşifre etmeye başladılar. Bununla ilgili çok büyük rahatsızlık var. Başbakan da bahsetti. En büyük şikayetler üniversitelerden geliyor" diye konuştu.