Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan Denizli Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen gaz verme töreni ile Cumhuriyet, Hürriyet, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy, Bağbaşı, Kervansaray, Zümrüt ve Gökpınar Mahalleri artık doğalgaz kullanabilecek. 

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, doğalgazın kullanımıyla hava kirliliğinin ortadan kalkacağına işaret etti.
Bağbaşı’nın uzun süredir doğal kullanımını talep ettiğini ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şöyle dedi:
‘Bugün Denizli’de ayrı bir güzelliği ayrı bir mutluluğu yaşıyoruz. Bu bölgemizin uzun zamandan beri arzu ettiği, talep ettiği o dünyanın kullandığı temiz ve kaliteli enerjiye kavuştuğu gündür. 6 yıl önce başlayan doğalgaz sürecinde bu bölgeden sürekli talep gelirdi. Cumhuriyet, Kayıhan, Hürriyet, Zeytinköy, Merkez, Tekke ve Gökpınar gibi mahallemiz bugün itibariyle her tarafı doğalgaz hattıyla çevrilmiş ve birçok evde kullanılır hale gelmiştir. Bu sene Bağbaşı yılı oldu. Bağbaşı’nda, masum bir yağmurda maalesef çocuklarımız yolun karşısına geçemez, biraz güçlü yağmurlarda ise Antalya-Muğla şehirlerarası yol trafiğe kapanırdı. Bu sorunu giderme kapsamında yağmursuyu hatlarını yapıyoruz. 21 milyon liralık ihalenin yarısı bitti.
Kentgaz da verilen sözleri yerine getirmek için olağanüstü gayret sarf etti. O gayret ve çalışma devam ediyor. Alt yapıyla ilgili çalıma da devam ediyor. Vatandaşlarımız biliyor ki bu çalışmalar kendileri için, gelecek ve çocuklar içindir. Bu yatırımlar 50-100 yıllık çalışmalardır. Biz hiç makyaj çalışmalarına girmedik. İnşallah sorunları çöze çöze kentimizi daha güzel daha yaşanabilir hale getireceğiz. Eskiden şehrimize göçmen kuşlar gelmezdi. Şimdi gelmeye başladı. Artık yeni doğmuş çocuklarımız tertemiz havayı teneffüs edecek. Yaşlımız astım hastamız temiz havayı soluyacak. İnşallah daha kaliteli bir hayat yaşayacağız. Doğalgaz bölge insanlarımıza hayırlı olsun.’
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Bağbaşı gibi Denizli’nin güzel bölgesinde doğalgaz olmayışının bir eksiklik olarak dikkat çektiğini belirterek, ‘Bağbaşı’na geldiğim gündem beri burayı Denizli’nin sakin şehri olarak nitelendiriyorum. Özellikle belediyemizin şehir geneline yaptığı çalışmaların önemli izlerini de burada görüyoruz. Şehirde çok değişim yaşandı. Bağbaşı bu anlamda çok özel bir bölgedir. Doğalgazın olmayışı önemli bir eksiklikti. Belediye ve Kentgaz işbirliğiyle bu iş gerçekleşti. Denizli’nin bulunduğu konum itibariyle kışın yoğun hava kirliliği yaşanmaktaydı. Bu düşünceyle 2012 Nisan’da Mahalle İdareler Kurumu toplanarak sıvı ve gaz dışında yakıt kullanımı yasaklandı. Hem şehrin hava temizliğini sağlamak hem de firmanın buradaki yatırımlarını artırması için yüreklendirmek istedik. Bu da karşılığını buldu. 2012’ye kadar yapılan doğalgaz yatırımı 62 milyon liradır. Sadece 2012’de ise 20 milyon liradır. Bu sene yapılan yatırımın anlamını birlikte değerlendiriyoruz. 2013’de aynı büyüklükte yatırımın hayata geçip tamamlanmasını istiyoruz’ dedi.
Kent Gaz Denizli Genel Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ise ‘2006’dan beri doğalgaz dağıtımlarına devam ediyoruz. Belediyemizin de katkılarıyla üst yapı projeleriyle birlikte doğalgaza başladık ve bugün açılışını yapıyoruz. 158000 dairede doğalgaz var. Bunun 115000’ni doğalgazı kullanıyor. Bağbaşı’nda ise 26000 doğalgaz kullanıcısı var’ dedi.
Daha sonra Başkan Zolan, Vali Demir ve Kentgaz Denizli Genel Müdürü Tulukçu, Bağbaşı’na ilk gazı verdi.