Demos Fuarcılık ve Deco Yapı öncülüğünde bu yıl 9. düzenlenen Decoyap Denizli İnşaat Malzemeleri Dekorasyon ve İç Mimari Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
 EGS Fuar Alanında düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve davetliler katıldı.
Vali Abdülkadir Demir törende yaptığı konuşmada, düzenlenen fuarların önemine değinerek, “Fuarlar kentlerin aynası. Bizim neye sahip olduğumuz, ne ürettiğimiz ancak bu fuarlar sayesinde meydana çıkıyor. İnsanlar bu şekilde değerlendirmeler yapabiliyor ve ekonomik değer haline gelebiliyor. Bu anlamda Denizli gibi üreten bir kentte fuarcılık ve fuar aktiviteleri son derece önemli. Bu yıl ilimizde bu alana fuar açmak için şu ana kadar sadece 5 başvuru oldu. Bu 5 fuar Denizli’nin ürettiklerini düşündüğümüzde son derece yetersiz. Bu sayının daha fazla olması gerekiyor.
Denizli’de açılan fuarlar arasında ‘tekstil fuarı’nın bulunmamasını ve bunun fuarcılık anlamında Denizli’de önemli bir eksiklik olduğunu kaydeden Vali Demir, “Bu kentin izah edemeyeceği konularından birisi, Denizli gibi tekstille özdeşleşmiş bir İlin tekstille ilgili bir fuar düzenleyememesi. Bu kabul edilemez. Dolayısıyla bu işe başlamamız lazım” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler açılışın ardından standları gezdiler.
Demos Fuarcılık ve Deco Yapı öncülüğünde düzenlenen 9. Decoyap Denizli İnşaat Malzemeleri Dekorasyon ve İç Mimari Fuarı, 16 Nisan 2012 tarihine kadar açık kalacak.