Türkiye’nin 81 il ile ilçeleri ve KKTC’den gelen Türk Kadınlar Birliği üyesi kadınlar, Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar’ı ziyaret etti. Her yıl farklı bir ilde çeşitli etkinlikler düzenleyen birliğin son durağı Denizli oldu. Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Berrin Şengün’ün ev sahipliğinde şehirde bulunan yaklaşık 500 dolayında birlik üyesi kadın, etkinlikleri kapsamında Denizli Belediyesi’ne geldi.

Başkan Vekili Çınar aralarında Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Aytaç Turgut ve Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman’nın da bulunduğu, il başkanları ve temsilcilerini ağırladı.Başkan Vekili Çınar, ziyarette yaptığı konuşmada, "Bizleri yetiştiren bugünlere getiren, aile hayatında önemli bir yere sahiptir kadınlarımız. Benim yaşadığım ortamlarda kendi eşimden ve ailemden biliyorum. Kadınlar erkeklere oranlara daha çok koşmak zorunda kalıyor. Daha çok yorulup, daha çok sıkıntı çekiyorlar. Bu birazda analık içgüdüsünden de kaynaklanıyor." dedi.

Genel Başkan Uğurman da geleneklerinin Anadolu’da kaynaşma, birlikte olma ve gittikleri ilin tanıtımının sağlanması olduğunu ifade etti.