Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 8 kişi tutuklandı. Bu sabah erken saatlerde aralarında Bakan Güler'in oğlu Barış Güler, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 50 kişi adliyeye sevk edildi.

BAKAN GÜLER'İN OĞLU, BELEDİYE BAŞKANI DEMİR VE İŞADAMI AĞAOĞLU ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ
İşadamı, bürokrat ve siyasetçi yakınlarının da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı operasyonda gözaltına alınan 50 kişi Adliye'ye sevk edildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki polis işlemleri tamamlanan kişilerden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da aralarında bulunduğu 27 kişilik ilk grup, saat 06.45'te Emniyet Binasındaki B Blok'tan çıkarıldı. Burada kendilerini bekleyen çevik kuvvet otobüsüne bindirilen 27 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu kişiler daha sonra, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
İşadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişilik ikinci grup ise saat 07.45'te Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkından iki minibüsle çıkarılarak adliye sevk edildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Adliye'ye sevk edilen 9 kişiden 2'si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde 1 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylelikle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen kişi sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerden 7'si gece yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak mahkemeye sevk edilen Hasan Yılmaz'da sabaha karşı tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi. 

Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in, "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişi de mahkemeye sevk edildiği ve sorgusu yapıldıktan sonra tutuklandı.