2008 yılının Ocak ayında Kütahya'da 9 kişinin öldüğü tren kazasının ardından raylardaki bakım ve onarım çalışmaları için kaldırılan Pamukkale Ekspresi, yeniden yola çıktı. Denizli Tren Garı’nda düzenlenen tören ile 7 yıl aradan sonra yeniden seferine başlayan Pamukkale Ekspresi ilk yolcuları büyük heyecan yaşadı. Denizli Tren Garı’ndaki törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürü Murat Bakır katıldı.
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürü Murat Bakır açıklamalarda bulundu. Bakır, ‘’Pamukkale Ekspresi 7 yıl önce yol yenilemeleri kapsamında bakıma alınmıştı. Belli bir süre hizmeti durdu. Altyapısını ve üstyapısını yeniledik. Bu çalışmaların ardından 7 yıl sonra yine Pamukkale Ekspresi yola çıkıyor. Karşılıklı olarak günde 1 sefer olacak. Akşam 22:05’te Denizli’den hareket edecek. 8 saat sonra Eskişehir’e ulaşacak. Eskişehir aktarma merkezi hüviyetinde olacak. Ayrıca hızlı tren projesi kapsamında Ankara, İstanbul ve Konya bağlantıları nedeniyle Denizli’de Eskişehir’e giden yolcularımız 3 ana merkeze de gitmiş olacak. Konforlu bir yolculuk olacak. Eskiden 15 saat süren İstanbul yolculuğu şimdi 11 saate düşmüş olacak. 250 yolcu kapasiteli trenimiz. İlk gün 30 yolcu bilet alarak yolculuk ediyor’’dedi.
7 yıl aradan sonra yola çıkacak olan trene binen yolcular ise büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, tren yolculuğunu özlediklerini söylediler. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın işaretiyle tren 7 yıl aradan sonra yola çıktı. Pamukkale Ekspresi’nin her akşam 22: 05’te Denizli’den Eskişehir’e, 21:55’te de Eskişehir’den Denizli’ye yola çıkacağı kaydedildi.