İZMİR (CİHAN)- Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaklaşık 7 yıl önce bir arabanın çarpması sonucu engelli olan 11 yaşındaki Sinem Tayfur, kapsamlı tedavi için ambulans helikopterle İzmir’e getirildi. Kazadan sonra uzun süre tedavi gören Sinem, sadece gözlerini oynatabilmişti. İnşaat işçisi babası Ersin Tayfur, kızının tedavisi için bir süre önce Sağlık Bakanlığı'ndan yardım istemişti.
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Sinem'e 4 yaşındayken Atatürk Caddesi'nde ablasıyla birlikte yolun karşısına geçtiği sırada bir araba çarpmış ve beyin travması geçirmişti. Kolları ve bacakları kırılan küçük Sinem, kazadan sonra engelli olmuştu. Tedavisi İzmir’de devam edecek.” dedi.
Marmaris Devlet Hastanesi ile bağlantıya geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Sinem'i ambulans helikopterle İzmir’e nakil için gerekli hazırlıkların tamlanmasından sonra öğlen saatlerinde Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne getirilmesini sağladı.
Sinem'in babası Ersin Tayfur, “Kızımın tedavisini yaptırmakta güçlük çekince Sağlık Bakanlığı'na başvurdum. Sağolsunlar, hemen cevap verdiler ve raporlarını göndermemi istediler. Uzman doktorlar raporları incelemişl. Sinem'in Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde kontrolden geçirilerek tedavisine devam edilmesine karar verildi.“ şeklinde konuştu. Sinem'e çarpan kişinin bugüne kadar herhangi bir yardım yapmadığını vurgulayan Tayfur, “Dava 7 yıldır devam ediyor. Bizim asıl sitemimiz mahkemelere ve yargıya; 7 yıldır bizi kaderimizle başbaşa bıraktılar. İmkanlarım ölçüsünde çocuğumun ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyorum ama engelli bir çocuğa bakmak çok zor.“ dedi. CİHAN