Denizli’de görev yapan 7 öğretmen, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden seçtikleri türküleri bir araya getirerek albüm yapacak.
Denizli’nin Çivril Kaymakamlığı tarafından yürütülen projede görev alan 7 öğretmen, Türkiye’nin 7 bilgesinden söyledikleri türküyle birlik ve beraberlik mesajı verecek.Öğretmenlerden Ergün Aksoy İç Anadolu yöresinden Bugün Ayın Işığı isimli türküyü, Özgür Selçuk Akdeniz yöresinden Bulut Bulut Üstüne isimli türküyü, Pınar Ger Marmara yöresinden Çemberimde Gül Oya, Hüseyin Yıldız Doğu Anadolu yöresinden Yarim Senden Ayrılalı isimli türküyü, Ramazan Keyik Güneydoğu Anadolu yöresinden Bahçede Yeşil Çınar, Çiğdem Selçuk Karadeniz yöresinden Dere Kenarında Taş Ben Olaydım isimli türküyü ve Fatma Uysal Çindemir Ege yöresinden Dam Ardına Doleştim isimli türküyü bir albümde toplamak için yoğun çaba harcıyorlar. Çivril’de çalışmalarını sürdüren 7 öğretmen yakın zamanda İzmir’e giderek albüm için türkülerini söyleyecekler. Kayıt altına alınan türküler albüm haline getirildikten sonra 81 ilin valiliklerine ve kaymakamlıklarına gönderilerek dağıtımı sağlanacak.
7’den Gönüle’ ismini verecekleri albüm için Türkiye’nin her yöresinde binlerce güzel türküyü araştırdıklarını belirten öğretmenlerden Ergün Aksoy, ‘’Bizler türküleri çok seven öğretmenleriz. Çivril Kaymakamlığının önderliğinde bir araya gelerek bir albüm yapmak istedik. 7 farklı bölgeden 7 türkü söyleyerek Türkiye'nin dört bir tarafında birbirlerinin adını dahi duymamış olan ilçelerin arasında türküler ile gönül köprüsü kurarak birlik beraberlik mesajı vermektir.İnşallah bu amacımızda başarılı oluruz’’ dedi.