Denizli'de trafik canavarı yine iş başında. Denizli Emniyet müdürlüğü verilerine göre son bir hafta içinde meydana gelen 88 kazada 62 kişi yaralandı. Can pazarına dönen kazalarda yine onlarca araçta binlerce lira maddi hasar meydana geldi. 

Trafik kazaları can almaya, yaralanmalar nedeniyle kalıcı sakatlıklar bırakmaya ve araçların hurdaya dönmesiyle milli servetin buhar olup uçmasına neden oluyor. Denizli'de kaza sayıları ise, korkunç bir tablo ortaya koyuyor. Denizli'de son bir hafta içerisinde yaşanan kazalarda 62 kişi yaralandı. Dikkatsizlik, hız ve trafik kurallarına uymamak nedeniyle 62 kişi değim yerindeyse Azrailleriyle tanıştı. 
Denizli Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, Denizli'de  14-20 Kasım tarihleri arasında merkezde 28 yaralamalı ve 42 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 70 kaza meydana geldi. Bölgede ise polis kontrolün olan alanlarda belirtilen tarihler arasında, 8 yaralamalı ve 10 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam 18 trafik kazası meydana geldi. Toplamda ise Denizli'de 88 kaza yaşandı. 


BU NOKTALARA DİKKAT!
Merkezde yaşanan kazalar ise en fazla, Acıpayam Yolu, Ulus Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Kazalar daha çok, yayaların araçlara ilk geçiş hakkını vermemekten dolayı, sürücülerin ise yakın takip arkadan çarpma, araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamak kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edildi. 

KIŞ ŞARTLARINA UYUN
 
 Emniyetten yapılan açıklamada ise, kış mevsiminin geldiğine vurgu yapılarak, yağışların başlaması sebebi ile sürücülerin araç kullanırken daha dikkatli olmaları, araçların kışlık bakımlarını yaptırmaları istendi. Özellikle ise ticari araç kullanıcılarına yönelik olarak 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmanın yasal bir zorunluluk olduğu hususu hatırlatıldı.