Denizli'de eğitim ve öğretimin durumu, İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Okulların fiziki durumu, ihtiyaçlar ve eğitim öğretimin kalitesi değerlendirildi. Denizli'de 2014 yılında 14 okul, pansiyon, rehberlik ve bilim sanat merkezinin bitirilip hizmete girdiğini duyuran Oğuz, 63 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. 


İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında yapıldı.Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rıza Erdem kamu kurum müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, diğer kamu kurum temsilcileri, STK üyeleri, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğrenciler katıldı. 

DANIŞMA KURULU ÖNEMLİ

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı açılış konuşmasında; “İlimizin eğitim haritasını çıkarırken eğitim öğretimdeki eksiklikleri, vatandaşlardan ve STK’lardan gelen talepleri yerinde görmek için Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde eğitim yeniden bir yapılanma sürecine girdi. Reform niteliğindeki değişimler oldu” dedi.

2014'DE DEV YATIRIM
Konuşmasının devamında toplantıya katılanlara sunum eşliğinde bilgilendirme yapan Oğuz; “2014 yılında bir adet 200 Öğrenci Kapasiteli Pansiyon Binası, bir adet Bilim Sanat Merkezi, bir adet Rehberlik ve Araştırma Merkezi, bir Adet Kapalı Spor Salonu, on dört Okul (368 derslik) olmak üzere, toplam değeri 63.023.128,00 TL’lik okul/kurum binası yapımı tamamlandı. 2013 yılında hayırseverlerle 13 protokol ve 2014 yılında bugüne kadarda 7 protokol gerçekleşti. Denizli İlinde toplam 741 kurumda, 181.360 öğrenciye, 12.993 öğretmenle hizmet vermekteyiz, dershanelerin 2015 yılında kapanacak olmasıyla Millî Eğitim Bakanlığınca açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında Denizli’de 252 kurs merkezi okulda 1.266 kurs açılarak 45 bin 899 öğrencinin bu kurslardan istifade ediyor" dedi.

TEKLİ EĞİTİM İÇİN...
İl genelinde devam eden inşaatlar hakkında da görsel destekli olarak bilgiler veren Oğuz,tekli eğitim konusunda şu bilgiyi verdi, "İl merkezinin her yıl bir ilçe nüfusu kadar göç alıyor. Ve merkezde okul arsası olmamasından dolayı okullarda tekli eğitime geçilemedi. Aynı binayı kullanan okullar için 368, ikili öğretim yapan okullar için 238, toplamda da  606  dersliğe ihtiyaç var" diye konuştu.