Van'dan 9 aileden oluşan 52 kişilik depremzede kafilesi Denizli 80. Yıl Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Van ve Erçiş depreminde evleri hasar gören vatandaşlardan 600'nün kalacağı Denizli ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. Denizli Öğretmenevi'nde ağırlanan depremzedeler gösterilen ilgi ve alakadan oldukça memnun. Depremzedelerden öğrenci olanların okulları da ayarlanmaya başlandı.

Üniversiteye hazırlanmak için dershaneye giden depremzde öğrencilerden Sibel Güdür, hem dershanelerinin hem de evlerinin yıkıldığını ifade ederek, dershanenin taksitlerinin çoğunu ödediklerini, babasının işyeri de yıkıldığı için artık yeni dershaneye gitme imkanı kalmadığını söyledi. Güdür, "Benim isteğim burada biri bana yardım etsin, beni dershaneye yollasın. Babamın işyeri yıkıldı, dershane taksitlerini ödeyecek durumda değiliz. Şimdi işte buradan sesleniyorum, bir yardımsever yardım etsin. Benim büyüğüm de küçüğüm de üniversitede okuyorlar. Eğitimime devam etmek istiyorum, bırakmak istemiyorum hayallerime devam etmek istiyorum, gerçekleştirmek istiyorum." diye konuştu. Okuyup bir yere gelmek istediğini ifade eden Güdür, "Ben de ileride birilerine yardım etmek istiyorum. Ben hukuk istiyorum, umduğumu bulurum inşallah yardım edilir ise. Geldiğimizde bir kitap bir kalem bile alamadım yanıma. Ne bileyim yıkın evin içine girmekten korktum." diye sözlerini tamamladı.

SERİ İLAN SAYFAMIZI ZİYARET EDİN
YENİ GÜNCELLENEN ARSA-DAİRE BÖLÜMLERİNE BAKIN


Bir diğer depremzede Nur Erek de öğretmenevinde şartların çok güzel olduğunu belirterek, "Biz çok iyi karşılandık. Ama aklımız hep Van da kaldı, gerçi Van'daki evimizde pek bir şeyimiz yoktu, biz kirada kalıyorduk. Şimdi burada bize ev verilmesini istiyoruz. İş imkanımız olsun, çocuklarımızın eğitimi, sağlık durumları psikolojimiz hep bozuldu. Biz artık Van'ı unutmak istiyoruz." şeklinde konuştu.