Maliye Bakanına göre 4/C’lilere 2014 yılında yüzde 30 varan zam yapıldığının açıklandığını dile getiren Türk Büro Sen Şube Başkanı İsmail Maral, bakanlığın son zamanlarda temel gıda maddelerine gelen zamlardan habersiz olduğunu belirtti. Maral, 4/C’linin eline geçen maaş zammı gıda harcamalarındaki artış yüzünden uçup gittiğini ifade etti. 4/C’lilerin çalıştıkları kurumlarda memurlardan emsallerine göre 600- 700 TL düşük maaş aldığını aktaran Maral, “Yıllık izinleri daha düşük en önemlisi iş güvenceleri yok. 4/C’lilerin sorunu kadroya geçememektir” dedi.
  
4/C’linin yüzünün kadro ile güleceğini belirten Maral, “Ama gel gör ki 4/C’liler ile ilcili her gün farklı bir haber çıkmaya görsün hem de farklı bakanlarımızdan farklı açıklamalar Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımızdan müjde gibi bir haber 4/C’lilerin kadroya geçmesi için çalışma yapıyoruz ertesi günü basında haberler 4/C’lilere kadro geliyor 4/C’lilere müjde bunu duyan çalışanlar sevinmez mi hem de nasıl kısa süre sonra Maliye Bakanımızdan açıklama sözleşmeliler ve 4/C’liler kadro beklemesin şu an böyle bir çalışma yok haydi bu sefer 4/C’lilerde büyük bir üzüntü ruhsal çöküş  artık kime hangi söylenilene inanacaklar şaşırmış durumda  artık verecekseniz verin kadroyu çalışanlarda ne moral kaldı ne motivasyon  bir gün kadro geliyor bir gün yok. 4/C’lilerin hayatındaki tek gündemi kadroya geçip geçmeyecekleri ile ilgili kafalarındaki soruya cevap arıyorlar  haksızda değiller evde işte arkadaş sohbetlerinde konuşulan tek konu bu evlerinde dahi inanıyoruz ki sürekli bu konu konuşulduğu için muhtemel sürekli duydukları kelime kadro olunca anlamını önemini bilmeseler dahi çocuklar bile baba nasıl kadro geliyor mu diye  muhakkak soruyorlardır. Çünkü 4/C’lilerin her ortamında tek konu kadroda kadro haksızda değiller” diye konuştu.
  
Başkan Maral, “Artık yetkililerden farklı açıklamalar yerine 4/C’liye kadro konusunda kesin tek cevabın verilmesi, farklı açıklamalar çalışanların adeta moralini bozuyor. Çalışanların beklentisi çıkacak olan torba kanununda 4/C’lilere kadroyu veren yasanın geçmesi aksi durumda 4/C’li neylesin düğünü bayramı, kadro verilsin 4/C’linin evine zaten düğün bayram gelecek yoksa bu çalışanlar hep üzüntü hep iş yerinde iş güvencesi olmamasının tereddüdünü yaşayacak. Yetkililere sesleniyoruz haydi 4/C’lilerin evini düğün bayram yerine çeviriverin” dedi.