Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Mehmetçik ve Siteler Mahalleleri'nde başladığı alt yapı atağı tüm hızıyla sürüyor. Bölgedeki çalışmaları inceleyen Başkan Zolan, ”İnsanımızın daha kaliteli ve sağlıklı yaşaması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenin ardından bölgenin alt yapısı tamamen yenilenmeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı hızla süren alt yapı çalışmalarını inceledi. Başkan Zolan’a DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör de eşlik etti. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Zolan, çalışanlarla da kısa süre sohbet edip kolaylıklar diledi. 6 noktada süren çalışmalar kapsamında Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Mehmetçik ve Siteler Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen değişeceği ifade edilirken, tüm bölgeye ayrıca yağmur suyu hatlarının döşendiği ifade edildi. Bu kapsamda bölgeye 201 kilometre içme suyu ve 165 kilometre de kanalizasyon hattı döşenecek. Ayrıca 38 kilometre yağmur suyu hattı döşenerek küçük bir yağmurda bile meydana gelen su baskınlarının önüne geçilecek.  

Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışmalar başlamadan önce bölgedeki birçok vatandaşımıza ‘Sokağınız, caddeniz, eviniz toz-çamur olacak razı mısınız?' dediğimde her zaman 'razıyız' cevabını aldık. Evet toz olacak, çamur olacak. Belki yazın pencerenizi dahi açamayacaksınız ancak bu çalışmalar tamamlandığında inşallah güzel olacak. Alt yapının ardından baştan aşağı kaldırımlar, sokaklar, caddeler de yapılacak. Delikliçınar'da ne varsa aynısı bu mahallelerimizde de olacak. Yarınımız bugünden daha güzel olacak inşallah. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz olsun. İnşallah kimsenin burnu bile kanamdan kazasız belasız bu güzelliklere hep beraber kavuşalım.”