Pamukkale Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel hazırladığı etkinlik Hasan Güngör Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Ak Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, daire müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açış konuşmasını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yaptı. 

HER BİREY BİR ENGELLİ ADAYI
Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Gürlesin, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 3 Aralık Dünya Engeliler Gününe özel etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Bugün burada birçok örnekte engelli sporcularımız bunu bize kanıtlayacaklar. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyorum” dedi.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLER KALKMALI”
Etkinlikte konuşan Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan’da asıl engelin toplumdaki, zihinlerdeki engeli kaldırmak olduğuna vurgu yaparak, “Bunu başardığımızda ortada hiçbir engel kalmayacaktır. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, Pamukkale Belediyesi olarak, Pamukkale Kaymakamlığı olarak, STK’lar olarak el ele çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

BU MAÇ ÇOK KONUŞULUR
Etkinlikte ilk olarak Pamukkale Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basket Takımı’nın gösterisi gerçekleşti. Engelli takım oyuncularının sergilediği basket gösterisi görülmeye değerdi. Gösteri sonrası Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in basket oyuncularının özel olarak kullandığı tekerlekli sandalyeye oturarak takımla birlikte yaptıkları basket maçı güne damgasını vurdu. İki başkanda tekerlekli sandalyeden basket atabilmekiçin büyük çaba gösterdi. Takım oyuncularının sıklıkla pas verdiği iki başkanda basket atmayı başardı. Başkanların ardından Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan bu kez tekerlekli sandalyeye oturarak, takımla birlikte maç yaptı. İki vekilin rekabeti ve basket atma çabaları ise görülmeye değerdi. 
12’DEN VURDULAR
Basket gösterilerinin ardından Denizlili Milli Okçular Murat Turan ve Abdullah Söylemez, salonda konulan hedefe oklarını bir bir göndererek engellilerin nasıl yıkıldığını ve ortadan kaldırıldığını gözler önüne serdiler. Attıkları her okta hedefi 12’den vuran iki milli okçuda ayakta alkışlandı. 
Programda iki milli okçu başta olmak üzere ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında derece yapan sporculara Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve protokol üyeleri çeşitli hediyeler verdiler. 

İŞARET DİLİYLE KONSER VERDİLER
Etkinlikte en anlamlı manzaralardan birisi de Denizli İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve gönüllülerinin işaret diliyle müzik eşliğinde verdiği mini konser oldu. İşaret diliyle senkronize bir şekilde şarkıları çeviren grubu ise katılımcılar uzun süre alkışladı. 

ENGELLER AŞILIYOR
Bugüne kadar birçok ihtiyaç sahibi engelliye el uzatarak, taleplerine olumlu karşılık veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yine o taleplere karşılık verdi. Programda bir engelli vatandaşa akülü, bir engelli vatandaşa ise manuel tekerlekli sandalye hediye eden Başkan Gürlesin, 2 görme engelli vatandaşa ise konuşan saat ve baston taktim etti. 

GRUP S.M.S KONSERİYLE COŞTULAR
Pamukkale Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel düzenlediği etkinlik,gitaristi engelli olan Grup S.M.S’in verdiği muhteşem konser ile son buldu. Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte Grup S.M.S’in şarkılarına eşlik ederek, unutulmaz bir gün yaşadı.