Bayram öncesinde tüm ortaokullar gezilerek bayrak dağıtılmasına devam edildi. Son olarak Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ile Tekin Ada Anadolu Lisesi’ne gidilerek bayrak dağıtıldı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, törene katılarak gençlere bayrak verdi. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın her yılki kutlamalarından çok daha görkemli bir program hazırlandığını söyledi.
   Denizli Belediyesi’nin de gerek ücretsiz konser düzenleyerek ve gerekse 30000 bayrak dağıtarak görkemli kutlamaya destek olunduğunu kaydeden Başkan Zolan, ‘Cumhuriyet Bayramı’nda görkemli kutlama düzenleyeceğiz. Bu nedenle bayrak dağıtıyoruz. Bizi biz yapan milli manevi değerlerimiz biri de bayrağımız ve bayramlarımızdır. Bizler, bu değerlerimize sahip çıktığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz. Bir ülkenin geleceği, milli ve manevi değerlerini bilen bilim ve teknolojiyle donanmış gençlerin varlığıyla şekillenir. Bu milli ve manevi değerlerimizin sembolü de o ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu ay yıldızlı bayrak bizim her şeyimizdir. Bayrağımız için tarih boyunca milyonlarca şehit verdik. Bayrak geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize güvenin sembolüdür. Bayrak bizim onurumuz bayrak bizim namusumuzdur. O’na gösterilecek saygı, bu vatan için canını vermiş şehitlerimize saygıdır’ dedi.
  -GÖKÇE VE KOLPA KONSERİ-
   Başkan Zolan, herkesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşam düzenlenecek konsere davet ederek, ‘Her bayram olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı’nda da ücretsiz konser etkinliği düzenleyeceğiz. Sevilen sanatçı Gökçe ve Kolpa sizlerle olacak. Bu bayram coşkusunu birlikte yaşamak için herkesi Çınar Meydanı’na bekliyorum. Şimdiden her iki bayramınız da kutlu olsun. Ailenizle, sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar diliyorum’ dedi.