Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 15. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Genel Kurula, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı. Gençlik Meclisi Başkanı Ayşe Nur Öztürk, Denizli Gençlik Meclisi olarak bir çok sivil toplum ve kamu kuruluşunun beğenisini kazandıklarını belirterek, "Türkiye'de en önde gelen gençlik meclislerinden biri olduk. Biz böyle bir Gençlik Meclisi'nde dopdolu bir yıl geçirdik. Bunun içerisinde çok değerli çalışmalara imza attık.Meclisimizi bir adım daha ileriye götürdük. İnanıyoruz ki bundan sonraki süreçte bu adımlar daha da büyüyerek devam edecektir. Bize her zaman destek veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, bugüne kadar emek veren Gençlik Meclisi başkanlarına, yürütme kurulu üyeleri ve diğer çalışma gruplarına teşekkür etti.

Yeni yönetim 19 ilçeyi kapsayacak 

Denizli'nin 1 Nisan'dan itibaren büyükşehir olduğunu ifade eden Değirmenci, "Gençlik Meclisimiz bunun farkına vararak ilçelerimizde de faaliyetlerde bulunmuş. Ancak ben yeni seçilecek arkadaşlarımıza yeni bir hedef gösteriyorum. Denizli'de 217 bin 772 tane genç var. 15-30 yaş skalasındaki arkadaşlarımız Gençlik Meclisi'nin muhataplarıdır. Artık biz cinsiyetine ve görüşlerine bakmazsızın; ilçede, mahallede, kent merkezinde yaşadığına bakmazsızın 217 bin 772 kardeşimize hedef olarak seçmeliyiz. Eğitimlerinde, istihdamlarında, Avrupa fırsatlarından yaralanmalarında onlara ışık tutmalıyız. Seçilecek arkadaşlarımızın hem fikir olarak buna hazır olmaları hem de fiziki anlamda 19 ilçemizi de kapsayan tanıtım ve eğitim faaliyetlerini kapsayan bilgilendirme faaliyetlerine hazır olmalarını istiyoruz" dedi. 

Gençler çok önemli
Kurulduğu 1998'den 2014 yılına kadar tüm Belediye Başkanlarının Gençlik Meclislerine önem verdiğine işaret eden Başkan Değirmenci, şöyle konuştu: "Önceki Belediye Başkanımız şu anki Bakanımız Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan bugüne kadar tüm faaliyetlerde Gençlik Meclisi'nin yanında oldular. Bundan sonra da en üst seviyede yanınızda olmaya devam edeceğiz inşallah. Ben tekrar bugüne kadar emek veren tüm Meclis Başkanlarına yürütme kurulu üyesi arkadaşlarımıza, teker teker teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık." Başkan Değirmenci, "Gençlik bizim için çok önemli sadece geleceğin yöneticileri olarak değil, biz istiyoruz ki 217 bin 772 kardeşimiz gelsinler dinamizmi ile hareketliliği ile genç bakışlarıyla Denizli yönetiminde, yerel yönetimlerde söz sahibi olsunlar. Denizli'nin ekonomisinde, eğitiminde söz sahibi olsunlar, sporda söz sahibi olsunlar, kültür ve sanatta söz sahibi olsunlar. Biz sizin enerjinizden istifade etmek istiyoruz. Biz sizin gözlerinizdeki ışıktan istifade etmek istiyoruz. İnşallah 15. Olağan Seçim Genel Kurulu gençlerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor hepinizi saygı, sevgi ile hürmetle selamlıyorum."

Yeni yönetim

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, görevini devreden Gençlik Meclisi Başkanı Ayşe Nur Öztürk'e plaket verdi. Divan Başkanlığı'nı Değirmenci'nin yaptığı genel kurulda oylama işlemine geçildi. Seçimde, Zeynep Karakoç ve Hasan Çimer'in listeleri yarıştı. 81 oy alan Karakoç'un listesi Çimer'e 22 oy fark atarak kazandı. Buna göre Yürütme Kurulu Başkanlığı'na Zeynep Karakoç seçilirken, yönetimi şu isimlerden oluştu: "Umut Can Ateş, Nurgül Şahin, Resul Yeşildemir, Budi Chandra, Merve Tekinkaya, Murat Apar, Sevgi Nur Mığrık, Serdar Mermi, Esra Zeynep Şensoy, Mehmet Pekdemir, Büşra Tandır, Ahmet Erken, Eda Başoğlu, Zeynep Yalçın."