Denizli’nin Karcı Dağı’na kar toplamak için çıkan Emirşah Kaya (48), eşi Yıldız Kaya(45) ve 13 yaşındaki kızları Mislina Kaya, araçlarını dağın eteklerinde bıraktı. Daha sonra yaya ormanlık alana doğru tırmanan 3 kişilik aile, akşam karanlık çökünce geri dönmek istedi. Ancak karanlıktan dolayı bir türlü yolu bulamayan baba Emirşah Kaya, telefonla jandarma ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine başlayan arama çalışmalarına Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma ekibi katıldı. Gece boyunca sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamayınca ekipler arama çalışmalarına sabah devam etti. Sabah saatlerinde yeniden başlatılan çalışmaların ardından arama ekipleri önce baba Emirşah Kaya'ya ulaştı. Eşi ve kızını bırakarak yardım aramak için yola inen baba ile birlikte tekrar anne kızın yanına çıkan ekipler, ailenin sağlık durumunu kontrol etti. Daha sonra ekipler birlikte aşağı inen aile üyelerinin bitkin olduğu görüldü.

KAR TOPLAMAK İÇİN DAĞA ÇIKTIK

Baba Emirşah Kaya, kar toplamak için dağa çıktıklarını belirterek şunları söyledi: "Kar toplamak için ve kar yemek için dağa çıktık. Sonra yolu karıştırdık. Tıkandık kaldık. Yüksek yerlere çıkmıştık. Aslında korkulacak bir şey yoktu ama çocuk biraz korktu. Gece bir şey olmadı dağda. Sabaha kadar ateş yaktık. Çocuğu uyuttuk. Yemek yoktu ama suyumuz vardı. Sağlık durumumuz gayet iyi. Kar almak için çıktık ama kar bulamadık zaten’’
Denizli İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci ise, çalışmaların saatlerdir sürdüğünü belirterek, "Ekiplerimiz saatler süren çalışmaların ardından aileyi sağ salim aşağı indirdi. Hepsinin sağlık durumu iyi’’ dedi.

OĞLU SÜREKLİ TELEFONLA ARADI


Emirşah Kaya ve Yıldız Kaya’nın oğlu Yusuf Kaya da ailesini yolda beklerken zaman zaman babasıyla telefonda konuşarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekipleri tarafından arazi araçlarıyla merkeze indirilen Kaya ailesi, Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.