Muğla'nın Fethiye ilçesinde maddi hasarlı kaza sonrasında başlayan kavga sonrasında Mustafa Topçu'yu öldüren Mehmet Yener Yılmaz, duruşma sırasında 2 tuğla için 2 kişinin hayatının karartıldığını açıkladı.

    Fethiye'de 8 Haziran 2012 tarihinde Ölüdeniz'den Fethiye'ye dönen Mehmet Yener Yılmaz, aracın kontrolünü kaybederek Patlangıç Mahallesi 307. Sokak üzerinde bir evin bahçe duvarına çarpmıştı. Maddi hasarlı olarak gerçekleştirilen kaza sonrasında ev sahiplerinden Mustafa Topçu, ağabeyi Ömer Topçu ve otomobil sürücüsü Mehmet Yener arasında tartışma başlamıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve olayda Ömer Topçu ağır yaralanırken kardeşi Mustafa Topçu aldığı bıçak darbesi ile olay yerinde hayatını kaybetmişti.

    Maddi hasarlı kazayla başlayıp cinayetle son bulan olayın Fethiye Adliyesi'ndeki duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmanın tutuklu sanığı cinayet zanlısı Mehmet Yener Yılmaz, verdiği ifadesinde yaşananları anlattı. 8 aydır ceza evinde olduğunu ve sağlık sorunları ile ilgilenilmediğini aktaran Yılmaz, yaşananlarla ilgili Ömer Topçu'yu suçladı. 2 tuğla için 2 ailenin ocağının söndüğünü belirten Yılmaz, "Yaşanan ufak çaplı bir kazaydı. Bu dereceye gelmesinde Ömer Topçu'nun rolü büyük. Ömer Topçu, otomobilimle çarptığım merdivende kırılan iki tuğla için hem kardeşini hem beni yaktı." dedi.

    Mehmet Yener Yılmaz'ın tutukluluk halinin devam etmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatının talebi üzerine davayı 19 Şubat tarihine erteledi.