Uşak’ın Eşme ilçesi İstasyon Mahallesi'nde Eşme Belediyesi'nin 1 yıl önce açtığı kanalizasyon kanalı 20 yaşındaki Turgay Taşçı’nın canına mal oldu.
07 Mayıs 2013 Salı günü gece geç saatlerde kaybolan ve 09 Mayıs 2013 Perşembe gününe kadar haber alınamayan Turgay Taşçıyı babası Ali Taşçı belediyenin açtığı kanalizasyon kanalında ölü olarak buldu.
Olay yerine gelen polis ve cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra 20 yaşındaki Turgay Taşçı’nın cansız bedeni kanalizasyondan çıkarılarak kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.
Turgay’ın Salı günü akşam geç saatlere kadar evlerine dönmeyince hemen polise bildirdiğini aktaran baba Ali Taşçı, “Oğlum hazır askerdi ve 3 ay sonra askere gidecekti. Turgay Eşme şehirlerarası yolcu otobüslerinde muavinlik yapıyordu. Salı gün akşam eve gelmeyince merak ettim. Telefonunu aradık telefon kapalıydı, merak edip aramaya çıktık. Tüm civarı kendim ve yakınlarımla aramaya başladım, bulamadım. Daha sonra polise oğlumun kaybolduğunu bildirdim ve o günden bu yana aramalarımı devam ettirdim. Bugün sabah saatlerinde oğlumun yerinin telefonundan tespit edilmesi için polis merkezine gittiğim sırada oğlumun ölü bulunduğu kanalizasyonu kontrol ederek gitmek istedim. Ama o acı manzara ile karşılaştım. Oğlum kanalizasyonda kıpırdamadan yatıyordu. Durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdim. 1 yıl önce Eşme Belediyesi tarafından kazılan kanalizasyon çukurlarının, boruların döşenmesine rağmen kapatılmadı, daha öncede 1 traktör çukura düştü. Şimdi oğlum öldü. Bu kanalizasyon kanalının kapatılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyordu.” dedi.